A Deutsche Welle címlapon hozza Orbán kijelentését: “A liberális demokrácia korának vége”

Németország mértékadó nemzetközi hírportálja főcímlapon foglalkozik Orbán Viktor, Magyarország negyedjére megválasztott miniszterelnökével és parlamenti beiktatásakor mondott kijelentéseivel.

“A zátonyra futott liberális demokráciát egy 21. századi keresztény demokráciával cseréltük le, ami garantálja az emberek szabadságát és biztonságát” – idéz a lap Orbán tegnapi, parlamenti beiktatásakor tartott beszédéből. “Ez a hagyományos családmodellt támogatja, ami egy férfiből és egy nőből áll, távol tartja az antiszemitizmust, és esélyt teremt a növekedésre” – tette hozzá.

A Deutsche Welle megemlíti, hogy Orbán autoriter stílusáról és az EU-val és kiemelten a Berlin által szorgalmazott megengedő migrációs politikával szembeni szkepticizmusáról ismert. 

A lap idézi továbbá a miniszterelnök Unióval kapcsolatos szavait: “Szükségünk van az EU-ra és az EU-nak is szüksége van ránk”, de szerinte az EU-nak fel kellene adnia az Európai Egyesült Államokról szőtt “rémálmait.”

43484110 303
Tüntetés az Orbán-kormány ellen / Fotó: B. Szabo / Reuters

A Deutsche Welle kitér az Orbán-ellenes tüntetésekre is. A tüntetők Orbán Viktort és az újra kétharmadot szerzett jobboldali nacionalista Fideszt azzal vádolják, hogy teljesen átvette az irányítást az állami média felett, és azt szavazatszerzésre használja. Az átláthatatlan kampányfinanszírozás ellen is demonstrálnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból