A Facebook állítólag “melegségből kigyógyító kúrát” ajánló hirdetésekkel vette célba a fiatal LMBTQ felhasználókat. Egy friss vizsgálat hibát talált a közösségi platform mikroközösséget megcélzó algoritmusában.

A vizsgálatot a The Telegraph vezette. Megállapítást nyert, hogy felhasználók azon Facebook-oldalak alapján, amelyek iránt érdeklődést mutattak, “szexuális megtisztulást” és melegeket kezelő gyógymódot promotáló hirdetéseket kaptak.

A The Telegraph szerint két olyan átnevelő terápiás hirdetést találtak, amelyekkel a fiatal LMBTQ-embereket célozták meg. Az egyik esetben Tessa Ann Schwarznak videót ajánlottak “Homoszexualitás volt az identitásom” címmel. Ez átnevelő terápiát reklámozott neki pusztán amiatt, hogy a Facebookon LMBTQ-oldalakat lájkolt.

A másik esetben egy evangélikus átnevelő terápiáról szóló könyvet ajánlottak olyan felhasználók figyelmébe, akik a gender-témák iránt érdeklődtek a közösségi fórumon.

Az írás a Segítség a saját nemükhöz vonzódó férfiaknak címet viselte.

Mv5Bmzm2Mwm1Owutzgi5Ny00Y2Zhlwjknditnwjmogfkztrhyzzixkeyxkfqcgdeqxvynte0Ntg5Mjg@. V1 Sy1000 Cr006661000 Al 1516812959 1516812961
Jelenet A The Miseducation Of Cameron Post Című Filmből. Azokról A Fiatalokról Szól, Akiket Keresztény Átnevelő Táborban Akartak Kigyógyítani Homoszexualitásukból / Fotó: Sundance Institute

A közösségi platform hirdetői szabályzata egyértelművé teszi, hogy tilos az agresszív hirdetési gyakorlat. Az is szerepel benne, hogy a tartalmak nem lehetnek diszkriminatívak a Facebookot vagy Instagramot használókkal szemben.

A Facebook a The Telegraph vizsgálata alatt eltávolította a szóban forgó posztokat. Paul Twocock, a Stonewall, brit LMBTQ jogvédő szervezet képviselője szerint az ilyen tartalmak “sértőek és alattomos módon alkalmasak lehetnek arra, hogy aláássák az ezeket olvasó LMBTQ-emberek önbecsülését. A közösségi média szóvivője elmondta a The Telegraph-nak, hogy “elutasították ezeket a hirdetéseket és azok többé már nem futnak a Facebookon.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.