Követem Élet + Stílus A Facebook rászállt az LMBTQ-emberekre?

A Facebook rászállt az LMBTQ-emberekre?

Promóció

A Facebook állítólag “melegségből kigyógyító kúrát” ajánló hirdetésekkel vette célba a fiatal LMBTQ felhasználókat. Egy friss vizsgálat hibát talált a közösségi platform mikroközösséget megcélzó algoritmusában.

Promóció
- Advertisement -

A vizsgálatot a The Telegraph vezette. Megállapítást nyert, hogy felhasználók azon Facebook-oldalak alapján, amelyek iránt érdeklődést mutattak, “szexuális megtisztulást” és melegeket kezelő gyógymódot promotáló hirdetéseket kaptak.

A The Telegraph szerint két olyan átnevelő terápiás hirdetést találtak, amelyekkel a fiatal LMBTQ-embereket célozták meg. Az egyik esetben Tessa Ann Schwarznak videót ajánlottak “Homoszexualitás volt az identitásom” címmel. Ez átnevelő terápiát reklámozott neki pusztán amiatt, hogy a Facebookon LMBTQ-oldalakat lájkolt.

A másik esetben egy evangélikus átnevelő terápiáról szóló könyvet ajánlottak olyan felhasználók figyelmébe, akik a gender-témák iránt érdeklődtek a közösségi fórumon.

Az írás a Segítség a saját nemükhöz vonzódó férfiaknak címet viselte.

Jelenet a The Miseducation of Cameron Post című filmből. Azokról a fiatalokról szól, akiket keresztény átnevelő táborban akartak kigyógyítani homoszexualitásukból / Fotó: Sundance Institute

A közösségi platform hirdetői szabályzata egyértelművé teszi, hogy tilos az agresszív hirdetési gyakorlat. Az is szerepel benne, hogy a tartalmak nem lehetnek diszkriminatívak a Facebookot vagy Instagramot használókkal szemben.

A Facebook a The Telegraph vizsgálata alatt eltávolította a szóban forgó posztokat. Paul Twocock, a Stonewall, brit LMBTQ jogvédő szervezet képviselője szerint az ilyen tartalmak “sértőek és alattomos módon alkalmasak lehetnek arra, hogy aláássák az ezeket olvasó LMBTQ-emberek önbecsülését. A közösségi média szóvivője elmondta a The Telegraph-nak, hogy “elutasították ezeket a hirdetéseket és azok többé már nem futnak a Facebookon.”

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3