Úgy gondolja, már most nehéz terhet jelentenek a gazdasági szankciók Oroszországnak.

Jean-Yves Le Drian, francia külügyminiszter a France 5 csatornának nyilatkozott az orosz-ukrán háború ügyében, amit a Le Monde szemlézett. A miniszter szerint Ukrajna nyeri majd a háborút, de az oroszok szörnyű pusztítást fognak végezni az országban.

„Az elmúlt tíz napban az volt a leginkább meghatározó, hogy az ukránok milyen erős ellenállást tanúsítanak, olyat, amire a szakértők sem számítottak” – magyarázta Le Diran.

Kapcsolódó cikk

Mint hozzátette, “most már az ostromhelyzetek logikájába megyünk bele, és azt tudjuk a szomorú emlékeinkből, hogy az orosz erők ostromlogikája hogyan működik. Újra fog kezdődni az, amit láttunk Groznijban, amit láttunk Aleppóban. Azt gondolom, hogy amit a háború után Mariupolban találunk majd, szörnyű lesz, és ott van még Odessza, aztán Kijev is”. Mint nemrég beszámoltunk ebben a cikkünkben, az ukrán elnök maga jelentette be, hogy Oroszország Odessza lebombázását tervezi.

Úgy gondolja, Ukrajna nyer majd.

Nagyon erős szankciócsomagot vezettük be, amelyek már most nehéz terhet jelentenek, és a véleményem szerint egyre nagyobb terhet jelentenek majd. Azt fogja okozni, hogy a háborúért fizetett ár elviselhetetlen lesz, és egy adott ponton Putyin elnöknek az Oroszország működésére gyakorolt jelentős hatás és a tárgyalásokra való hajlandóság között kell választania

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet