Követem Élet + Stílus A fű legalizálása felpörgetné a brit gazdaságot

A fű legalizálása felpörgetné a brit gazdaságot

Promóció

Az Egyesült Királyság évi 3,5 milliárd fontos bevételre tehetne szert, ha a kannabisz legális volna, állítja egy tanulmány. 

Promóció
- Advertisement -

Egyes USA-államokban sikerrel legalizálták a marihuánát / Fotó: Dazed

Ha a dohányhoz hasonlóan adózni kellene a fű után is, az 3,5 milliárd font állami bevételt eredményezne éves szinten a legális kannabisz-eladások után. Az anyag terítése biztonságosabb lenne, kiküszöbölve ezzel az esetleges ügyeskedéseket egyéni dílerektől való beszerzés esetén. Továbbá lenne elegendő pénz az állami egészségügyi ellátás finanszírozására.

A tanulmány olyan USA-tagállamokra hivatkozik, amelyek már legalizálták a kannabiszt, kiemelve, hogy a lépés az Egyesült Királyságban is inkább előnnyel, mint hátránnyal járna. 

Colorado állam például, amelynek népessége kevéssel nagyobb, mint Skóciáé, csak 2017-ben 247 millió dollárt (179 millió fontot) keresett az új kannabisz-adóból és koncessziós díjakból.

Szakértők szerint jót tenne a fű legalizálása a brit gazdaságnak / Fotó: Your News Wire

A tanulmány cáfolja azok aggodalmát, akik szerint a legalizálás negatívan hatna a tinédzserekre. Az USA-ban a tinik fűfogyasztása nem nőtt az ellenzők félelmei ellenére. Ugyanakkor létfontosságú bevételeket eredményezett, amelyeket a közszolgáltatások finanszírozására fordítottak.

A tanulmány arra is rámutat, hogy a legalizálás virágzó új iparág kialakulását tenné lehetővé az országban. A társadalmi előnyökről nem is beszélve!

Ilyen a kannabiszhoz kapcsolódó bűncselekmények felszámolása. A szabályozás csökkentené a kiskapuk lehetőségét a bűnözők számára, hogy kockázatos (és számukra jövedelmezőbb) módon terítsék a drogot a fogyasztók között. 

Az nem világos, hogy vannak-e már érdemi tárgyalások az Egyesült Királyságban a legalizálásról, de a Dazed brit magazin szerint nehéz lesz figyelmen kívül hagyni az USA egyes államainak pozitív példáját. Ráadásul Kanada is tervezi, hogy ez év végéig legalizálja a marihuánát. Vajon nálunk milyen eséllyel indulna egy ilyen kezdeményezés?

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3