A Gucci-család nem elégedett rokonaik ábrázolásával a Gucci-ház című filmben, nyilatkozatukból kiderül, hogy akár még jogi lépéseket is megtennének a család méltóságának védelmében.

A stábtagok nem konzultáltak az örökösökkel

A Gucci-család a héten kiadott közleményében azt mondta, hogy a narratíva „minden, csak nem pontos”, és a film készítői egyáltalán nem konzultáltak velük.

A Gucciék, akiknek 1993 óta nincs kapcsolata a nevüket viselő globális luxusmárkával, kezdettől fogva aggódtak Ridley Scott filmje miatt. Most, hogy nyilvánosságra került, megkérdőjelezik a konkrétumokat, köztük azt az elképzelést, hogy Patrizia Reggianit, akit elítéltek és bebörtönöztek, mert bérgyilkost bérelt Maurizio Gucci megölésére, áldozatként ábrázolják egy férfiak által uralt társaságban.

Kapcsolódó cikk

A Gucci-ház túlmutat az 1995-ös gyilkosság és az azt követő per címoldalain. Sara Gay Forden könyve alapján az 1970-es évek végén kezdődik, és Reggiani (Lady Gaga) és Maurizio Gucci (Adam Driver) kapcsolatát követi nyomon az udvarlástól és a házasságtól a különválásig és meggyilkolásáig. A történet Reggianit Lady Macbeth-típusként festette le, aki segített Maurizionak felemelkedni, és átvette a cég irányítását nagybátyjától, Aldo Guccitól (Al Pacino) és unokatestvérétől, Paolo Guccitól (Jared Leto).

A film stábja nem törődött azzal, hogy konzultáljon az örökösökkel, mielőtt Aldo Guccit és a Gucci család tagjait gengsztereknek minősítette, akik tudatlanok és érzéketlenek az őket körülvevő világra, és teljesen kitalált hozzáállást és magatartást tulajdonítottak a hírhedt események főszereplőinek

– áll a család közleményében.

Azt is elmondták, hogy fenntartják a jogot arra, hogy „minden szükséges lépést megtegyenek önmaguk és szeretteik nevének, arculatának és méltóságának védelme érdekében”, írta meg az Associated Press.

Ridley Scott és csapata rövidre zárta a konfliktust

Scott korábban megvédte magát és filmjét a Guccis-féle kritikák ellen, beleértve Patrizia Gucci Associated Press-nek adott megjegyzését, miszerint “ellopták egy család személyazonosságát, hogy profitot szerezzenek.”

Emlékezned kell arra, hogy az egyik Guccit meggyilkolták, a másikat pedig börtönbe zárták adócsalás miatt, szóval nem beszélhetsz nekem a profitszerzésről

– mondta Scott a múlt héten a BBC Rádiónak adott interjújában.

Scott képviselője azt mondta, nincs mit hozzátenni. Az MGM stúdió sem kommentált.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet