A gyermekmegmentő “Pókember”, aki “migránsból” francia állampolgár lesz hőstettéért

Mi is beszámoltunk Mamoudou Gassama hőstettéről. Szombat este egy párizsi lakóház negyedik emeletének erkélyén lógó kisbabát mentett meg a Csodálatos Pókember. Az esetről videófelvétel is készült, ami bejárta a világhálót, és eljutott Emmanuel Macron francia elnökhöz is.

Macron, miután találkozott a férfival az Elysee Palotában közölte, hogy Mamoudou Gassama honosított állampolgár lesz. Az elnök személyesen mondott köszönetet Gassama-nak, kitüntette bátorságáért és azt mondta, feladatot ajánlanak neki a tűzoltóságnál.

101777898 047087740 1
Mamoudou Gassama Megmutatja Az Elnöktől Kapott Kitüntető Oklevelet / Fotó: Afp

Gassama tavaly érkezett Maliból Franciaországba Olaszországon keresztül, vállalva a hosszú és veszélyes utat a Földközi-tengeren egy csónakon.

Azon a bizonyos szombat estén Gassama arra járt, amikor az épület előtt összegyűlt tömegre lett figyelmes. 

“Nem is volt időm gondolkodni, csak átszaladtam az úton, hogy felmenjek és megmentsem” – emlékszik vissza a hős fiatalember.

“Felmásztam, és hál’ istennek, Isten segített nekem. Minél feljebb másztam, annál inkább jött meg a bátorságom, hogy egyre feljebb másszak, ennyi”– mesélte Macronnak.

Elmondta, hogy a kisfiú sírt, amikor biztonságos helyre húzta, és ő maga is megsérült a lábán. Amikor a tűzoltók kiértek, a gyermek már biztonságban volt.

Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt hallgatta ki a rendőrség; úgy tudni, az anya a történtek idején nem volt a városban.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere felhívta telefonon a 22 éves fiatalembert, hogy megköszönje neki hőstettét.

A polgármester asszony “a 18. kerületi Pókemberként” hivatkozik Gassama-ra, utalva a francia főváros kerületére, ahol az eset történt.

Hidalgo szerint Mamoudou Gassama, a francia Pókember “minden állampolgár példaképe”.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból