Bejelentették a készülő A Gyűrűk Ura-előzménysorozat címét, amely 20 különböző gyűrűt tartalmaz majd.

Minden idők legdrágább sorozata lehet az új A Gyűrűk Ura-sorozat

Az Amazon új JRR Tolkien-adaptációja az A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (Lord of the Rings: The Rings of Power) néven lesz ismert, és egy új Középfölde-történetet mutat majd be, írja a The Guardian.

A Rings of Power egyesíti Középfölde Második Korának összes főbb történetét: a gyűrűk kovácsolását, a Sötét Nagyúr, Szauron felemelkedését, Númenor epikus meséjét, valamint a Tündék és Emberek Utolsó Szövetségét

– mondták a műsorkészítők, JD Payne és Patrick McKay.

Eddig a közönség csak az Egy Gyűrű történetét láthatta a képernyőn – de azelőtt még sok minden történt… és izgatottan várjuk, hogy megosszuk mindannyiuk epikus történetét.

Az első évad forgatása Új-Zélandon zajlott, a második sorozat forgatása pedig az Egyesült Királyságban kezdődik. A közvélekedés szerint ez minden idők legdrágább tévéműsora, az Amazon 250 millió dolláros (kb. 78,5 milliárd forint) összeggel verte a Netflixet a Tolkien-hagyatékért, hogy megszerezzék a fantasy történet jogait. A hírek szerint körülbelül 1 milliárd dollárt költenek az adaptációra, egy többszériás megállapodáson belül, amely várhatóan legalább öt sorozatra terjed ki.

Több ezer évvel a Hobbit előtt játszódik az Amazon sorozata

2017-ben egy Tolkien-szakértő, aki az A Gyűrűk Ura adaptációján dolgozott, megerősítette, hogy az Amazon nem kapott engedélyt a szerző hagyatékától, hogy felhasználja a regénye anyagának nagy részét – és így a cselekmény nem keresztezi a Peter Jackson-filmeket. Ennek eredményeként a sorozat egy előzménysorozat lesz, amely több ezer évvel a regény és az azt megelőző könyv, A hobbit előtt játszódik.

A cselekmény részleteiről keveset árultak el, de Tolkien Második Kora Morgoth sötét ura száműzése után kezdődik. Ez azzal ér véget, hogy Sauron, Morgoth szolgája és az A Gyűrűk Ura elsődleges gonosztevője első bukását okozza a tündék és emberek szövetsége által. Az Amazon szinopszisa úgy írja le a műsort, hogy „a viszonylagos béke idején kezdődik”, és kijelenti, hogy „egyszerre ismert és új szereplők együttesét fogja követni, amint szembesülnek a gonosz Középföldére való, régóta rettegett újbóli megjelenésével”.

The Lord of the Rings: The Rings of Power - Title Announcement | Prime Video

A new age begins September 2, 2022. Journey to Middle-earth with The Lord of the Rings: The Rings of Power #LOTRonPrime #LOTR #LOTRROP ---About "The Lord of ...

A teaser videón a „Ring Verse” néven ismert beszéd hallható. Tekintettel arra, hogy 20 különálló gyűrűre hivatkozik, valószínűnek tűnik, hogy a Prime sorozat 20 gyűrűt tartalmaz majd, ellentétben a korábbi adaptációkban szereplővel.

Az első epizód a tervek szerint szeptember 2-án kerül bemutatásra az Amazon Prime Video-n.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet