A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek világára épülő egészestés animációs filmet készít az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, valamint a Warner Bros. Animation. A rendező Kamija Kendzsi.

Az animációs film 260 évvel a trilógia ideje előttre repít vissza

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel a trilógia ideje előtt játszódik és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában – számolt be a Variety.

A filmet a legendás japán anime-rendező, Kamijama Kendzsi jegyzi. A forgatókönyvet Jeffrey Addiss és Will Matthews írja.

A készítők célja, hogy a film kapcsolódjon a J.R.R. Tolkien könyvei alapján, Peter Jackson által rendezett hat korábbi filmhez.

Philippa Boyens, aki Oscar-díjat kapott a harmadik epizód, A király visszatér című film forgatókönyvéért, tanácsadóként vesz részt a projektben.

Az Amazonnál A Gyűrűk ura-sorozaton dolgoznak

Az animációs munkálatok már megkezdődtek a Sola Entertainmentnél és a szinkronhangok kiválasztása is zajlik.

Mindeközben az Amazon filmstúdió saját sorozatának forgatásai már folynak Új-Zélandon. A széria új történetszálakat dolgoz fel, amelyek A Gyűrű Szövetségét megelőző időkben játszódnak a képzeletbeli Középföldén.

A Gyűrűk Ura– és A hobbit-filmek több mint 5,8 milliárd dollár jegyárbevételt hoztak világszerte.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet