Coppola újravágta A keresztapa 3. részét a film 30. évfordulójára

Francis Ford Coppola újravágta A keresztapa 3 című filmjét a produkció bemutatásának harmincadik évfordulójára. A film új verzióját decemberben moziban is bemutatják, és Blu-ray, valamint digitális kiadásban is megjelenik.

30 éves A keresztapa 3

Francis Ford Coppola indoklása szerint A keresztapa 3 „új életre kel” az új kiadásban, amelyet a film 30. évfordulójára készít el. A Mario Puzo regénye nyomán készült trilógia rendezője a Blu-ray kiadványhoz mellékelte megjegyzéseit és a produkció rövid bemutatását is – írta a The Hollywood Reporter.

Francis Ford Coppola A Keresztapa Ujitott Valtozat Vagott Valtozat
Francis Ford Coppola, A keresztapa rendezője / Fotó: Emma McIntyre / Getty Images

A keresztapa-saga (1972–1990) utolsó részében a maffiacsalád főnöke, Michael Corleone (Al Pacino) megpróbálja átvezetni a bűnözőcsaládot a törvényes üzleti világba. A film szereposztásában Al Pacino mellett Diane Keaton, Andy Garcia, Joe Mantegna és Talia Shire is látható, Mary Corleone szerepét pedig a rendező lánya, Sofia Coppola alakítja. A keresztapa harmadik része 1991-ben hét Oscar-jelölést kapott, a legjobb film díjára is jelölte az amerikai filmakadémia.

Szűk körű moziforgalmazás várható

A rendező megváltoztatta a film kezdetét és végét, és számos jelenetet rendezett át, hogy – mint mondta – azt a filmet nyújtsa, amelyet a közben elhunyt Puzóval eredetileg elképzeltek.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone című új kiadás december 4-én kerül szűk körű moziforgalmazásba, a Blue-ray és digitális kiadás pedig december 8-tól kapható – írja az MTI.

The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone - Official Trailer (2020) Mario Puzo

Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone follows Michael Corleone, now in his 60s, as he seeks to free his family from crime and find ...

“Zenei értelemben a kóda olyan, mint egy epilógus. Összegzés ez, aminek a filmet szántuk” – magyarázta Coppola.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból