Követem Közélet A két Korea együttműködésre kötelezte magát katonai, sportdiplomáciai és...

A két Korea együttműködésre kötelezte magát katonai, sportdiplomáciai és közlekedési kérdésekben

Promóció

A két Korea ígéretet tett kapcsolataik megerősítésére. Észak- és Dél-Korea elsősorban katonai kérdésekben, a sport és a közlekedés terén fonja szorosabbra az együttműködést.

Promóció

Észak- és Dél-Korea vezetői hétfőn találkoztak Panmunjom határ menti faluban. A megbeszélés célja a diplomáciai kapcsolatok erősítése volt. A két fél között az utóbbi időben már néhányszor sor került hasonló találkozókra, a nukleáris leszerelés kérdéseinek megoldása érdekében.

A hétfői megbeszélésen a múlt havi csúcson a dél-koreai elnök, Moon Jae-in és az észak-koreai vezér, Kim Jong-un között Phenjanban bejelentett békemegállapodás végrehajtásának kérdéseit vitatták meg.

A két állam vezetői egy közös katonai bizottság felállításáról állapodtak meg a határon érzékelhető feszültség csökkentése érdekében. 

Az egyesítésért felelős dél-koreai minisztérium közlése szerint november végén, december elején egy ünnepség keretében a két fél megvitatja a vasúti és közúti összeköttetések összekapcsolásáról szóló projektet.

A sport diplomaták pedig arról fognak egyeztetni október végén, hogy a 2020-as nyári olimpiai játékokra közös csapatokat küldenek és 2032-ben közös olimpiát rendeznek.

Kim Jong-un és Moon Jae-in / Fotó: The Drive

A két állam közötti együttműködés része a Vöröskereszttel novemberben folytatandó tárgyalássorozat is. Ennek célja olyan videó-konferencia beszélgetések szervezése, ami lehetővé teszi a koreai háború végén, 1953-ban elszakított családtagok találkozását.

Kim Jong-un és Donald Trump a júniusi szingapúri csúcson csupán bizonytalan ígéretet tettek “a koreai félsziget denuklearizálására”.  A megállapodás azonban kevés konkrétumot tartalmazott, ráadásul a tárgyalások azóta megtorpantak.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3