A Killing Joke 40. jubileumi turnéjával érkezik Magyarországra

A Killing Joke  Laugh At Your Peril című világkörüli turnéjukkal ünneplik a zenekar 40. születésnapját. A brit industrial rock legendák az alapítótagokkal, október 23-án lép fel a Dürer Kertben, a jubileum kapcsán pedig egy exkluzív bakelit csomagot is megjelentetnek.

A Killing Joke-ot 1978-ban alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth. Most pedig negyven évvel később ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara.

Negyven évvel ezelőtt ismertem meg Big Pault, egy évvel később pedig megjelent az első EP-énk. A negyvenedik évfordulónk ünneplése két éven keresztül tart majd. Egy világkörüli turnéval indul, lesznek bulik és beszélgetések Youth-tal és személyemmel, egy új mestermű a KJ-től, ami még ennyi idő után is egyike a valaha volt leginnovatívabb és legbefolyásosabb zenekaroknak. A szeretet törvény, kezdődjön az ünneplés!

 beszél a jubileumi turnéról a zenekar frontembere Jaz.

300715Killingjoke
Killing Joke / Fotó: Uncut

A nosztalgiázásba Youth is beszállt:

Negyven év a vadonban, noha azt hittem csak negyven nap lesz. Ahogy Jaz mindig emlékeztet rá “A túlélés siker” és bár a zenekar sosem volt gazdaságilag sikeres, de lehetővé tette számunka, hogy hihetetlen életünk legyen, mind egyénileg, mind pedig csapatként és nagyon változatos, gazdag zenét hozhattunk létre. Ez egy négy évtizeden átívelő örökség… negyven évnyi gerinc bizsergetés és kompromisszummentes szépséges zaj.

A turné mellett a banda egy különleges, limitált kiadású vinyl boxot is kiad, benne 16 színes dupla bakelittel, egy fejhallgatóval, egy aláírt dalszöveg könyvvel és válogatott művészi nyomatokkal. A 15 stúdióalbum mellett lesz egy extra lemez is, rajta kiadatlan anyagokkal, alternatív mixekkel és 8 olyan új számmal, ami még sosem, semmilyen formában nem volt korábban hallható.

Killing Joke – Love Like Blood (Official Video)

Official video of Killing Joke performing Love Like Blood from the album No Way Out But Forward Go. Buy It Here: http://smarturl.it/cgqcjm Like Killing Joke …

A világ körüli turnét az Egyesült Államokban kezdik majd szeptember 1-jén, utána pedig célba veszik Európát, ahol a rajongók 45 állomáson csíphetik el a zenekart. Budapesten október 23-án játszanak a Dürer Kertben.  

#web | #facebook | #twitter | #instagram | #spotify

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. október 23., 19 óra

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: Elővételben 5. 900 HUF; helyszínen: 6. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból