Leforgatják A korona hatodik évadát, Imelda Staunton alakítja II. Erzsébet királynőt

Alig fél évvel az után, hogy bejelentették, az ötödik évaddal zárul A korona című tévésorozat, a Netflix közölte, hogy mégis elkészül a hatodik évad a brit királyi család életéről.

A 2000-es évek elején játszódik

A Netflix csütörtökön Twitter-üzenetben közölte, hogy a sorozat alkotója, Peter Morgan szeretné igazságosan lezárni a gazdag és bonyolult történetet. A hatodik azonban tényleg a befejező évada lesz a szériának – fűzték hozzá.

a korona folytatasa hatodik 6 evad ii erzsebet kiralyi csalad
A korona című tévésorozat 3. és 4. évad szereplőivel, középen Olivia Colmannel / Fotó: Netflix

Morgan elmondta: a hatodik évad nem visz közelebb napjainkhoz, de lehetővé teszi, hogy részletesebben elmerüljenek abban az időszakban. Várhatóan többet foglalkoznak majd Károly herceg és Diana kapcsolatával is. A Variety értesülése szerint A korona hatodik évada a 2000-es évek elején játszódik majd.

Imelda Staunton alakítja a királynőt

A negyedik évad forgatása március közepén fejeződött be, éppen a koronavírus-járvány miatti karanténszabályok bevezetése előtt. Az évadban Olivia Colman alakította II. Erzsébet királynőt, aki idén 94. életévét töltötte be. Az új epizódok várhatóan még idén a képernyőre kerülnek.

Imelda Staunton a korona
Imelda Staunton a Harry Potterben, Umbridge szerepében / Fotó: Warner Bros.

Az ötödik évadtól már Imelda Staunton (Harry Potter-filmekből ismert Umbridge) játssza majd a királynőt. Múlt héten jelentette be a Netflix, hogy Margit hercegnő szerepét Lesley Manville kapta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból