A Kreml szerint az orosz nők azzal fekszenek le a VB alatt, akivel csak akarnak

Erre a kijelentésre az orosz kormány részéről azt követően került sor, hogy egy képviselőnő azt javasolta, az orosz nők ne szexeljenek a foci világbajnokság külföldi látogatóival. Az idős asszony ugyanis a kevert rasszú gyermekektől tart.

Egy szenior korú képviselőnő azt javasolta, az orosz nők ne létesíthessenek szexuális kapcsolatot a külföldi látogatókkal a VB alatt. A 70 éves Tamara Pletnyova, aki a duma családügyi bizottságának elnöke, attól tart, olyan generáció lesz Oroszországban, ahol a nők “más rasszú” gyerekeket nevelnek. A Kreml csütörtökön elutasította a javaslatot.

Pletnyova kijelentése pont szembe megy a FIFA régóta használt “mondj nemet a rasszizmusra!” kampányával.

Ez a szlogen a VB-látogatók azonosító kártyájára is rá van írva.

A FIFA kampány-videójában Maradona is a rasszizmus ellen emeli fel a szavát.

FIFA – SAY NO TO RACISM – MY GAME IS FAIR PLAY

Fair play and mutual respect are fundamental to football. Discriminatory behaviour is not permitted. We ask you to maintain the principles of fair play and t…

“A saját gyerekeinket kell megszülnünk” – mondta Pletnyova egy rádió-interjúban. Utalt arra, hogy egyesek szerint az 1980-as Moszkvai Olimpia nem-orosz apáik által elhagyott gyermekek generációját eredményezte. Ezek az állítások egyébként nincsenek igazolva. Pletnyova attól is tart, hogy ha a nők belemennek egy ilyen házasságba, akkor azzal eltávolodnak a hazájuktól.

Néhány órával később Putyin elnök szóvivője, Dmitry Peskov nyilatkozatot adott ki, amelyben a kormány elhatárolódik Pletnyova kijelentéseitől. 

44230305 303
Szabad A Szerelem A Foci Vb Alatt (Is) / Fotó: Picture-Alliance / Empics / A. Davy

Peskov szerint “az orosz nők valószínűleg képesek menedzselni saját ügyeiket”. Majd hozzátette: “Ők a legjobb nők a világon.” Ezzel a kissé soviniszta felhangú kijelentéssel mintha vissza is vette volna azt, amit a megelőző mondatával adott.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból