Hirdetés
Kezdőlap Nézem Film A Lady Bird szereplői ismét összeállnak Greta Gerwig új filmjében?

A Lady Bird szereplői ismét összeállnak Greta Gerwig új filmjében?

Greta Gerwig legalábbis azon dolgozik, hogy a Lady Bird szereplőit újra összehozza új filmes projektjéhez. A rendezőnő a Kisasszonyok című 1994-es amerikai romantikus dráma remake-jét szeretné elkészíteni.

Hirdetés

Louisa May Alcott Kisasszonyok című klasszikus amerikai regénye négy nővér felnőtté válásának történetét meséli el. A cselekmény Massachusetts-ben játszódik. A tizenéves testvérek édesanyjukkal együtt egy új városba költöznek. Apjuk nélkül kell megbirkózniuk az élet kihívásaival, aki a polgárháborúban harcol.

Az irodalmi műből több ízben készültek már különféle adaptációk: mozifilm, TV-film, musical és opera is. A Variety írta meg először, hogy Greta Gerwig, a Lady Bird írója és rendezője dolgozik a Kisasszonyok moziváltozatának remake-jén.

Gerwig már tárgyal is Timothée Chalamet-val és Saoirse Ronannel, akik csodálatos alakítást nyújtottak a Lady Birdben, amelyről ezen a linken kritikát is írtunk. Rajtuk kívül Meryl Streep, Emma Stone és Florence Pugh neve is felmerült a film kapcsán.

Gillian Armstrong 1994-es filmjében Winona Ryder, Claire Danes, Trini Alvarado és Kirsten Dunst formálták meg a March-nővéreket. Susan Sarandon pedig a kemény, de jólelkű anyát, Marmee-t alakította. A két lány szívét is elraboló Theodore szerepében Christian Bale volt látható. Armstrong finoman vezeti a nézőt a barátság, függetlenség, önazonosság és szerelem örök témáin keresztül, mindezt női perspektívából elbeszélve. 

Kíváncsian várjuk, Greta Gerwig mit hoz ki a sztoriból és színészeiből! Addig is mutatjuk a ’94-es verzió trailerét.

Little Women Trailer 1994

Little Women Trailer 1994 Starring: Winona Ryder, Gabriel Byrne, Trini Alvarado, Samantha Mathis, Susan Sarandon, Kirsten Dunst Official Content From Sony Pictures Home Entertainment Louisa May Alcott’s classic story of four maturing 19th century American sisters in a world dominated by men. A good period drama with a fine cast and a message for today.

Hirdetés