Jön A lány a vonaton indiai feldolgozása

Bollywood eddig sem szerénykedett, évente több száz filmet gyártott Indiának, többnyire Indiáról. Most úgy néz ki, nemzetközi vizekre evez, hogy egy világhírű bestsellert dolgozzon fel. Paula Hawkins A lány a vonaton című könyve továbbra is megunhatatlan.

Az indiai Reliance Entertainment 2020-ra tervezi a nagy sikerű A lány a vonaton című film hindi változatának leforgatását. A főszerepekben természetesen indiai színészek fognak játszani, mint Parineeti Chopra, akinek szerepét Emily Blunt játszotta az eredeti változatban.

Emily Blunt The Girl On The Train
Emily Blunt több jelölést is kapott alakításáért / Fotó: The Playlist

Az újrafeldolgozás rendezője Ribhu Dasgupta, aki jelenleg a Netflixnek készíti a Bard of Blood című sorozatot. Az indiai változatnak egyelőre nincs címe, ami biztos, hogy az egészet Londonban fogják leforgatni, aminek Chopra különösen örült. A színésznő második otthonának tekinti Anglia fővárosát. A Reliance Entertainmnet partnere a DreamWorks szolgáltatónak, amely anno az amerikai változatot leforgatta. Mindkét cég leányvállalata az Amblin Partnersnek, amely fontosnak tartja, hogy az egyes történeteket nemzetközi szinten is megismerjék az emberek, és más kultúrákban is feldolgozzák.

A #MeToo mozgalom megrázza Bollywoodot / ContextUs

Bollywoodot évtizedek óta férfiak dominálják, miközben a nőknek többnyire a másodhegedűs szerepe jut. Ez most megváltozni látszik. Az indiai filmipar ki sem lát a hatalmas botrányokból, miután egyre több nő vádolja a híres filmsztárokat szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. Bollywood, #Metoo, Bollywood

A Reliance Entertainment igazgatója, Shibasish Sarkar szerint A lány a vonaton nem csak korunk egyik legjobb pszichothrillere, hanem egy nő szívmelengető története az élet újrafelfedezéséről. Mivel ez mégiscsak egy bollywoodi produkció, a történetet is indiai szemszögből fogják elmesélni. Kíváncsian várjuk a végeredményt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból