Elisabeth Moss színésznő új filmje kapcsán beszélt arról, hogyan nézett szembe saját előítéleteivel.

Elisabeth Moss nem a szívmelengető szerepeiről ismert. A láthatatlan ember című lélektani horrorban Ceciliát alakítja, aki igyekszik megszökni abból a házból, ahol az exe terrorizálja őt. A film egy HG Wells-sci-fi újragondolása. A férfi halála után, a nő mégis úgy érzi, hogy nem halt meg, hanem láthatatlanná tette magát, és tovább zaklatja őt, amit Cecilia környezete nem igazán hisz el a nőnek.

Elisabeth Moss Lathatatlan Ember
Elisabeth Moss / Fotó: Cbs News

A film egy a #Metoo-mozgalom szellemiségével aktualizált adaptáció, amelyből a színésznőnek rá kellett jönnie, hogy miért is maradnak sokan zaklatóikkal és miért nem lépnek ki a mérgező kapcsolatból.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az egy tévhit, hogy a nők, akik benne maradnak egy ilyen kapcsolatban, azok nem elég intelligensek vagy erősek. Ez egy előítélet, amit magamban is le kellett rombolnom, ez az előítélet, amit te is táplálsz, nőként a nőkkel szemben: miért nem húzza ki magát abból a helyzetből? Miért ragad bele abba a szituációba? Ez nem egy olyan egyszerű dolog és ez egy általános tévhit[/perfectpullquote]

– fejtette ki Moss.

A láthatatlan ember | Előzetes #2

Megérkezett #ALáthatatlanEmber második előzetese. Hazai bemutató: 2020. február 27. ► Iratkozz fel! https://bit.ly/2TkXcAK ► Facebook: https://bit.ly/2thkQUi…

Számos oka van annak, hogy a nők miért nem lépnek ki egy erőszakos párkapcsolatból, félnek a következményektől, a megszégyenüléstől vagy a traumától, esetleg a családtól és a környezettől való elszigeteltség miatt.

Igaz történetek, amelyekből aztán horrorfilmet forgattak

Ki gondolta volna, hogy Bubba Sawyer A texasi láncfűrészes mészárlás című filmben valós személy volt vagy hogy a Szellemirtók eredetileg egy házaspár volt, nem pedig egy bátor csapat? Cikkünkben olyan igaz történeteket mutatunk be, amelyeket aztán feldolgoztak a vásznon. A valós esemény: 2005-ben Romániában egy Daniel Petre Corogeanu nevű román ortodox pap a romániai Tanacu kolostorában megölt egy fiatal apácát.

Ezért is hangsúlyozza a színésznő, hogy hinnünk kell azoknak a nőknek, akik mégis megosztják a történeteiket. Az áldozatokat körülvevő társadalmi gyanakvás az egyik ok, amiért nem mernek kilépni egy borzalmas kapcsolatból.

A láthatatlan ember című film február 27-től látható a mozikban.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet