A Netflix évek óta egyre fontosabb szerepet tölt be a film- és sorozatnézők életében. A Roma idei Oscar-sikerei pedig bizonyítják, a streaming-szolgáltató alkotásai a legrangosabb körökben is megállják a helyüket. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk öt figyelemreméltó filmet és sorozatot a platformról.

5You

 

A You főszereplője, Joe Goldberg (Penn Badgley) „hisz az első látásra szerelemben”. Persze, nem egészen úgy, ahogyan azt elképzelnénk. Mikor a könyvesbolti eladó találkozik a csinos, fiatal nővel, Guinevere Beckkel (Elizabeth Lail), azonnal tudja, kell neki, és nem fél átlépni semmilyen morális határt, hogy megszerezze.

Greg Berlanti és Sera Gamble sorozata ügyesen játszik a néző érzelmeivel. Hajlamosak vagyunk azonosulni egy történet főszereplőjével, de a You egy olyan karakter bőrébe kényszerít minket, ami korántsem tűnik kényelmesnek.

A képernyőn kellemetlenül közelről követhetjük, ahogy Joe megsért minden szabályt, hogy beteges megszállottságát kielégíthesse.

A sorozat botrányt is kavart szokatlan nézőpontjával. Sokan vádolták azzal, hogy szimpátiát próbál kierőszakolni a nézőkből egy zaklató iránt. Valóban, Beck szemszögéből sokáig egy rendes srácként láthatjuk a főszereplőt. De nem szabad elfelejtenünk, a sorozat pontosan azt próbálja megtanítani nekünk, hogy az igazi gonosz addig manipulálja a helyzetet, amíg ő tűnik jótevőnek.

Bár kisebb logikátlanságai miatt és ügyetlenebb megoldásainak köszönhetően csak listánk ötödik helyét foglalhatta el, a You egyértelműen megér egy próbát.

YOU | Official Trailer [HD] | Netflix

YOU, a Netflix Original Series, is the riveting and hypnotic story of Joe Goldberg (Penn Badgley), an obsessive yet brilliant New Yorker, who exploits today’s technology to win the heart of Beck (Elizabeth Lail) amid the growing suspicions of her best friend Peach (Shay Mitchell).