A Marvel-univerzum teljes történetét bemutató könyvsorozat indul

A Marvel-univerzum történelme című könyvsorozat a kezdetektől indulva a napjainkig mutatja be az eseményeket, sőt még azon is túlmenően.

A Marvel Entertainment a 80. évfordulóját ünnepli ebben az évben, a cég ezért lépéseket tesz az újdonsült rajongók felzárkóztatása érdekében, hogy velük is megismertesse a képregényvilág mitológiáját. Mark Waid, Javier Rodrigez és Alvaro Lopez egy ambiciózus, hat részes könyvsorozatot indítanak, amely összefoglalja a Marvel-univerzum történelmét. A sorozat nyáron indul útjára – tudatta a The Hollywood Reporter.

marvel univerzum története
Marvel-univerzum / Kép: GeekTyrant

A könyvsorozat a kezdetektől mutatja be Marvel-képregények világát és néhány új információt is felfed majd. Minden jelentős esemény és a rajongók kedvenc történetei is helyet kapnak a könyvsorozatban.

mark waid marvel univerzum
Mark Waid /Fotó: The Daily Dot

„Magunkba szívtuk a Marvel-történetek, Marvel-enciklopédiák és Marvel-füzetek minden tudását, akárcsak Galactus a bolygókat” – Nyilatkozta Waid, aki hozzátette: “de nem csak erről szól. Az információk mellett történet is van. A Marvel-univerzum egy élő dolog, saját történettel, és mi szívvel-lélekkel próbáltuk megközelíteni azt, hogy ne csak egy 120 oldalas Wikipedia-bejegyzésnek tűnjön.”

Az elsődleges konkurenciájával a DC-vel szemben, a Marvel-univerzumnak egységes, folytatólagos történetvezetése van, már a legelső kiadástól kezdődően. A folyamatos kisebb kiegészítések és újraírások ellenére is az univerzuma aktuális maradt. Ennek eredményeképpen a teljes történet újramesélése egyszerre egyszerű és komplex feladat.

A Bosszúállók: Végjáték új előzetese újabb fordulópontot ígér

Ha a Marvel Kapitány című film csúcspontjából nem lett volna egyértelmű, akkor most a legújabb Marvel Mozis Univerzum filmjének első hivatalos előzeteséből kiderül, hogy a Bosszúállók: Végjáték epizódban Carol Danvers (Brie Larson/ Marvel Kapitány) egyszer és mindenkorra szembeszáll Thanos-szal (Josh Brolin).

A Marvel-univerzum történelme júliusban indul.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból