Minden manipulált: Ilyen a mindennapi élet Észak-Koreában

Egy ország, ahol mindenkit figyelnek, onnantól kezdve, hogy betette a lábát. Észak-Korea lakóinak mindennapi életéről készített képeket Max Pinckers, nem is akárhogyan.

Max Pinckers belga fotóst kérte fel a The New Yorker magazin, hogy készítsen fotókat Észak-Korea valódi arcáról. Nos, a fotós tudta, hogy ez lehetetlen lesz. Evan Onos újságíróval minden lépésüket figyelték.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Minden látogatás a látogatókkal, függetlenül attól, hogy véletlenszerű, ellenőrzött és irányított, hogy elérjék a hatását.[/perfectpullquote]

– nyilatkozat Onos.

Max Pinckers felesége is elkísérte, Victoria, aki segédkezett a fotók elkészítésénél. A fotókat vakuval készítették, amellyel olyan mesterséges képeket hoztak létre, amelyek reklámra vagy propaganda poszterekre emlékeztetnek. Ez azért is egyedülálló megközelítés, mert a szokatlan részletek megörökítése felhívja a figyelmet az országban zajló propaganda-üzemű rendszerre.

Hazatérve, Max Pinckers a képeket a Red Ink című, idén megjelenő könyvben mutatja be az érdeklődőknek. Picknert idén Leica Oskar Barnack-díjjal jutalmazták a projektért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból