Ilyen az, amikor pulyka találkozik a médiával a Fehér Ház sajtótájékoztatóján, Donald Trump hálaadás napi kegyelme előtt.

Több mint 150 éves hagyománya van már az Egyesült Államokban a hálaadás napját megelőző ceremóniának, mely során a pulyka kegyelmet kap a hivatalban álló elnöktől.

Erik S Lesser Epa E1542822506704
Ilyen Az, Amikor Pulyka Találkozik A Médiával A Fehér Ház Sajtótájékoztatóján, Donald Trump Hálaadás Napi Kegyelme Előtt / Fotó: Epa

Az első pulyka 1863-ban magától Abraham Lincolntól kapott menekvést a sütő elől. Ezt a gesztust több őt követő amerikai elnök is folytatta.

Hivatalos esemény viszont csak 1989-ben idősebb George H. Bush elnök javaslatára lett a pulyka-mentés.

Érdekesség, hogy rendszerint két madár közül csak az egyiknek ad kegyelmet a hivatalban álló elnök.

Donald Trump szerint az atomalku megállapodásba foglaltakat nem ellenőrizhető módon hajtotta végre – Szankciók jönnek

“Szankciók jönnek, november 5-én” – ez a felirat olvasható az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében, utalva arra, hogy a 2015-ben az Iránnal megkötött többhatalmi atomalku aláírása után feloldott büntetőintézkedéseket Washington hétfőtől ismét bevezeti. Mike Pompeo külügyminiszter és Steve Mnuchin, a pénzügyi tárca irányítója újságíróknak tartott telefonos konferencián erősítette meg a szankciók bevezetésének részleteit.

Idén még internetes szavazás is indult arról, hogy melyik élje túl a ceremóniát, Trump azonban akárcsak tavaly, idén is mindkettőt megmentette a sütőtől.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet