A nap fotója: Elképesztő ünnepségsorozattal vette kezdetét a Disznó éve

Idén február 5-én ünneplik a holdújévet Kínában és Kelet-Ázsia többi országában. Tavaszünneppel egybekötött eseménysorozattal indul a Disznó éve.

Ez alkalomból mindent zászlók, lampionok díszítenek, ünnepi ételeket fogyasztanak, zenélnek és természetesen piros ruhákat viselnek. Ez a szín határozza meg az ünnepi dekorációt is.

6432 e1549383489895
Így ünneplik a Disznó évét Kínában / Fotó: Getty Images

A holdújév Kína egyik legfontosabb kulturális és gazdasági eseménye. A családtagok ilyenkor összegyűlnek és megajándékozzák egymást. Az ünnepre való készülődés jellemzően már hetekkel korábban elkezdődik. Ekkor megtisztítják a lakást az előző év ártalmas hatásaitól.

A nap képe: Viszlát Kutya, üdv Vaddisznó éve – közeleg a kínai újév!

A Kutya éve 2019. február 4-én ér véget és február 5-től veszi kezdetét a Vaddisznó éve, mely 2020. január 25-ig tart. A horoszkóp hívők joggal várják az újévet, hiszen termékeny időszakot ígér a 2019-es év. A Vaddisznó szorgalma arra ösztönzi az embereket, hogy kellő odafigyeléssel szervezzék szakmai életüket és üzleti ügyeik gördülékenyen mennek majd.

A Disznó jegyű embert egyszerű, őszinte, erős, ugyanakkor rendkívül bátor személynek tartják az ázsiai kultúrában. A hiedelem szerint jó éve lesz a disznó évében annak, aki döntéseit alaposan átgondolja.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból