A Testről és lélekről főszereplője, Borbély Alexandra a legjobb európai színésznő és A négyzet a legjobb európai film

A négyzet című alkotás nyerte el a legjobb filmnek járó elismerést az Európai Filmdíjak szombat esti átadásán, de Borbély Alexandra is örülhetett.

A svéd-német-francia-dán koprodukció volt a legsikeresebb film az Európai Filmakadémia (EFA) gáláján, hét jelölésből ötöt váltott díjra. 

Alkotója, Ruben Östlund elnyerte vele a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó Európai Filmdíjat. 

https://contextus.hu/a-negyzet-hogyan-viselkedjunk-svedorszag-legmenobb-muzeumaban/

A négyzet kiérdemelte a legjobb vígjátéknak járó elismerést is, főszereplője, Claes Bang brit színész pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vehette át.  

Az alkotás egy múzeumigazgató kényelmes, rendezett életének abszurd fordulatokkal teli összeomlását meséli el. Májusban elvitte a cannes-i fesztivál fődíját, az Arany Pálmát.

Ebben a két kategóriában a jelöltek között volt Enyedi Ildikó is a Testről és lélekről rendezésével, illetve forgatókönyvével.

Borbély Alexandra, a magyar film főszereplője pedig elhozhatta a legjobb európai színésznőnek járó díjat.

Enyedi Ildikó a Magyar Narancsnak adott interjújában pár nappal korábban azt mondta: a legjobban azt szeretné, ha a film jelölései közül a Testről és lélekről főszereplője, Borbély Alexandra lenne az, akit díjaznak. Végül beteljesedett a kívánsága, így egy egész országnak okozva örömet.

Nem tudok beszélni, pedig mindent felírtam. De felolvasni sem tudom

– mondta Borbély Alexandra folyamatosan el-elcsukló hangon, miután a könnyeivel küzdve a színpadra állt.

Kaptam már díjat színházi alakításért, de filmszínésznőként ez a legelső díjam

– ezzel is indokolta, hogy miért tud megszólalni a meghatott sírástól.

18980349 6B2E29F1C0542D865268Dd06D604F399 X A színésznő, miután egy picit összeszedte magát, megköszönte a díjat Enyedi Ildikónak is.

És köszönöm a családomnak is, amiért mindig támogattak. Ó, istenem…

– nyugtázta, hogy újra elcsuklik a hangja. “Köszönöm mindenkinek!” – zárta végül rövidre, miközben barátját, a film másik szereplőjét, Nagy Ervint mutatta a kamera, amint örömében ugrál a nézőtéren.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk