A One World: Together at Home elnevezésű virtuális koncerten összesen 127,9 millió dollár gyűlt össze az egészségügyi dolgozók és a koronavírus miatt bajba jutott emberek megsegítésére.

Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezte az eseményt

Világszerte számos színész, énekes és más híresség fogott össze, hogy segítsenek a koronavírus okozta károk enyhítésén, Cardi B a vírusról írt dalával próbál enyhíteni a bajokon.

A globális online előadást a WHO és a Global Citizen szervezte, szorosan együttműködve Lady Gaga művésznővel, aki maga is énekelt a kétórás élő adásban, írja a Variety.

Lady Gaga
Lady Gaga Együttműködik Az Egészségügyi Világszervezettel / Fotó: Variety

Tucatnyi híres előadóművész saját otthonából jelentkezve adta elő az alkalomhoz illő dalokat. A műsorban olyan sztárelőadók énekeltek, illetve fejezték ki támogatásukat, mint Taylor Swift, The Rolling Stones, Billie Eilish, Lizzo, Jennifer Lopez, Keith Urban, Jennifer Hudson és még sokan mások.

Elton John online koncertjével 8 millió dolláros adományt gyűjtött össze

Vasárnap az Elton John vezetésével adott Living Room Concert for America koncerten olyan sztárok működtek közre, mint Billie Eilish, Mariah Carey, Alicia Keys és sokan mások. Elton John írta többek között a Cirle of Life című dalt az 1994-es Az oroszlánkirály című Disney-rajzfilmhez.

Az összegyűlt pénz több szervezethez kerül

A sztárok óriási összeget, több mint negyven milliárd forintnak megfelelő adományt „énekeltek össze”. Ennek egy része a COVID-19 Solidarity Response Fundhoz, a fennmaradó rész pedig helyi- és regionális szervezetekhez kerül. A Global Citizen múlt hónapban indította a segélyalapot válaszként a koronavírus-járvány terjedésére. Az alapítvány világszerte biztosít az egészségügyi dolgozóknak teszteket és gyógyszereket, illetve segítik a védőoltás kifejlesztését.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehettem ennek a projektnek[/perfectpullquote]

– árulta el Gaga a koncert utáni tweetjében. Az adás közben olyan dalok csendültek fel, mint Charlie Chaplin Smile című szerzeménye Lady Gaga előadásában, illetve a The Prayer John Legend, Celine Dion és Andrea Bocceli interpretálásában.

Lady Gaga performs “Smile” | One World: Together At Home

Lady Gaga performs “Smile” during One World: Together At Home on April 18. _____________________________________________________________________ Global Citiz…

Hallható volt Shawn Mendes és Camila Cabello What a Wonderful World duettje is. Stevie Wonder a Lean on Me, míg Lizzo A Change Is Gonna Come című dalokkal járultak hozzá a jótékonysági eseményhez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk