A Starbucks-vezér lehet az USA következő elnöke?

Howard Schultz, a Starbucks kávélánc ügyvezető elnöke egyre inkább szókimondóvá válik politikai kérdésekben. Tavaly azért mondott le vezérigazgatói pozíciójáról, hogy az innovációra és a társadalmi hatásokkal foglalkozó projektekre koncentrálhasson. A mostani bejelentés szerint Schultz a hónap végével távozik a cégtől.

A seattle-i székhelyű nemzetközi kávélánc bejelentette, hogy Howard Schultz megtartja az elnök emeritus posztot. A tavalyi vezérigazgatói lemondása után Schultz lett az ügyvezető elnöke a Starbucks-nak, és a cég társadalmi hatásokkal foglalkozó kezdeményezéseit vitte egészen mostanáig.

Howard Schultz Starbucks
Howard Schultz / Fotó: Koji Sasahara / Ap

A New York Times szerint ez a lépés azokat a spekulációkat erősíti, melyek szerint a 64 éves férfi a Demokrata Párt elnökjelöltjeként indulhat a 2020-as választásokon.

Schultz nyíltan kritikus Donald Trump amerikai elnökkel szemben.

Howard Schultz elmondta a lapnak, hogy mélyen aggódik “az otthon tapasztalható növekvő megosztottság és (az USA – a szerk.) világban betöltött szerepe miatt” – mondta. Hozzátette: “Ki akarom találni, van-e olyan szerep, amelyben vissza tudok adni valamit”, ami lapértesülések szerint közszolgálatot is jelenthet.

Múlt héten a lánc amerikai boltjai bezártak néhány órára, hogy a személyzet faji előítéletekkel kapcsolatos tudatossági tréningen vegyen részt.

Erre azután került sor, hogy két fekete férfit letartóztattak egy philadelphiai üzletben, miközben egy társukra vártak, de nem vásároltak semmit.  

“Kérem, ne felejtsék el, hogy a Starbucks mindent tőle telhetőt megtesz, hogy üzletei és irodái mindenkit szívesen lássanak” – írta világszerte 330.000 dolgozójának körlevélben, bejelentve lemondását.

F Dc Obamacoffee 140609
Obama Még Elnökként Beugrott A Starbucks-Ba Egy Sétája Során 2014 Júniusában / Fotó: Nbc News

Schultz 1981-ben, 37 évvel ezelőtt csatlakozott a Starbucks-hoz. Globális lánccá alakította a céget, amely 77 országban, 28.000 helyen működik.

No Title

No Description

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból