Követem Közélet A Starbucks-vezér lehet az USA következő elnöke?

A Starbucks-vezér lehet az USA következő elnöke?

Promóció

Howard Schultz, a Starbucks kávélánc ügyvezető elnöke egyre inkább szókimondóvá válik politikai kérdésekben. Tavaly azért mondott le vezérigazgatói pozíciójáról, hogy az innovációra és a társadalmi hatásokkal foglalkozó projektekre koncentrálhasson. A mostani bejelentés szerint Schultz a hónap végével távozik a cégtől.

Promóció

A seattle-i székhelyű nemzetközi kávélánc bejelentette, hogy Howard Schultz megtartja az elnök emeritus posztot. A tavalyi vezérigazgatói lemondása után Schultz lett az ügyvezető elnöke a Starbucks-nak, és a cég társadalmi hatásokkal foglalkozó kezdeményezéseit vitte egészen mostanáig.

Howard Schultz / Fotó: Koji Sasahara / AP

A New York Times szerint ez a lépés azokat a spekulációkat erősíti, melyek szerint a 64 éves férfi a Demokrata Párt elnökjelöltjeként indulhat a 2020-as választásokon.

Schultz nyíltan kritikus Donald Trump amerikai elnökkel szemben.

Howard Schultz elmondta a lapnak, hogy mélyen aggódik “az otthon tapasztalható növekvő megosztottság és (az USA – a szerk.) világban betöltött szerepe miatt” – mondta. Hozzátette: “Ki akarom találni, van-e olyan szerep, amelyben vissza tudok adni valamit”, ami lapértesülések szerint közszolgálatot is jelenthet.

Múlt héten a lánc amerikai boltjai bezártak néhány órára, hogy a személyzet faji előítéletekkel kapcsolatos tudatossági tréningen vegyen részt.

Erre azután került sor, hogy két fekete férfit letartóztattak egy philadelphiai üzletben, miközben egy társukra vártak, de nem vásároltak semmit.  

“Kérem, ne felejtsék el, hogy a Starbucks mindent tőle telhetőt megtesz, hogy üzletei és irodái mindenkit szívesen lássanak” – írta világszerte 330.000 dolgozójának körlevélben, bejelentve lemondását.

Obama még elnökként beugrott a Starbucks-ba egy sétája során 2014 júniusában / Fotó: NBC News

Schultz 1981-ben, 37 évvel ezelőtt csatlakozott a Starbucks-hoz. Globális lánccá alakította a céget, amely 77 országban, 28.000 helyen működik.

Starbucks News on Twitter

Iconic leader and visionary entrepreneur Howard Schultz to bid farewell to @Starbucks after 40 years https://t.co/G621DfbPOr

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3