Fiatal, jóképű, érzelmileg nehéz eset és még művész is?! Klisének hangzik, de ez Mohammed Hindash, a szépségipar tabudöntögetője.

A művész inspirációját először közeli barátaiban találta meg, majd mikor ezek a kapcsolatok megromlottak, a művészetbe menekült.

Pályája nem pont Frida Kahloéhoz vagy Vincent Van Goghéhoz hasonlítható. Hindasht a beauty-reklámok és a divatmagazinok vonzották. És a cél, hogy valami többet adjanak el, mint egy tárgy: egy érzést. Legalább is Hindash úgy gondolja, ez az, amit ő rekreálni próbál.

A női arc formájától megbabonázva először festeni kezdett, majd lassan a smink felé fordult. Többféle színárnyalattal és textúrákkal kísérletez más és más bőrszíneken.

Hindash2
Mohammed Hindash A Sheikha Manal Young Artist Awardon A Díjnyertes Festménnyel

Ha divatról és szépségről van szó, a mainstreamből mindig is hiányzott a sokszínűség. Az emberi szépség sokak fejében azonosul a sztenderd európai arccal. Hindash csavar egyet mindezen, egy kicsit több színt és kultúrát véve a szépségiparba. Olyan arcstruktúrájú modellekkel dolgozik, akiket nem látni magazinok hasábjain – és, hogy mindemellett Dubaiban él, biztos, hogy ellátja a fiatal művészt elég kulturális diverzitással.

Ahogy Hindash nyilatkozik Cargo Collective-profilján,

a művészet soha nem szeret ki majd belőlem, és én sem hagyom el soha.

Nem mint az emberi kapcsolatok, amelyekből a művész inspirációja adódik.

Hindash és a multikulturális alkotótevékenysége közti szerelmen túl ilyen tendenciákkal a szépségsztenderdek megváltozásában is reménykedhetünk: hogy a divatlapok hasábjait ne a színek és a beállított formák uralják, hanem a megszokotton kívül akár ázsiai, afrikai vonások.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk