A Sziget Fesztivál lett a fellépők kedvenc fesztiválja

A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja az European Festival Awards versenyén, így a korábbi elismerésekkel együtt a Sziget Fesztivál már minden kategóriában megnyerte a fődíjat – közölte a Sziget Szervezőiroda csütörtökön.

Szerdán késő este, a hollandiai Groningenben jelentették be a 2016-os év legjobb európai fesztiváljait versenyre hívó European Festival Awards győzteseit.

A Sziget olyan rendezvényeket előzött meg a kategóriában, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound – közölték.

Az elmúlt években a Sziget két alkalommal nyerte el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat és egy alkalommal pedig a Best Line Up kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője szerint az elismerés egyúttal nagy felelősség, hiszen ezt a teljes körű bizalmat meg is kell tartani.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerencsére a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat[/perfectpullquote]

– értékelte az eredményt a főszervező a közlemény szerint.

A European Festival Awards keretében adták át az idei év életműdíját is, amit a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. A díjat az elhunyt özvegye és Gerendai Károly vette át.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból