Azonnal siker lett A szolgálólány meséjének folytatása, Margaret Atwood új regénye

Egy hét alatt több mint 100 ezer példányt adtak el az Egyesült Királyságban A testamentumok c. regényből, írja a The Guardian. A szolgálólány meséjének folytatása 15 évvel az első regény után játszódik.

Az eladási statisztikák alapján minden negyedik másodpercben elkelt egy példány az Egyesült Királyságban az A testamentumokból. Ez pedig összesen nagyjából 102 ezer vásárlásnak felel meg.

margaret atwood a testamentumok
A testamentumok a Waterstones kiadásában / Fotó: Andy Rain/EPA

Margaret Atwood regénye az A szolgálólány meséjének folytatása. A történet 15 évvel az első regény után játszódik és a disztópikus Gilead birodalmának fejlődését mutatja be. Egy olyan utópia evolúcióját, ahol a nők erejüktől megfosztottak és minderre a Bibliát hozzák fel magyarázatnak.

Folytatása érkezik Margaret Atwood, A szolgálólány meséje regényének

A disztópikus regény folytatását 2019 szeptemberében láthatjuk a könyvespolcokon. Az új könyv a The Testaments címet viseli, és egy teljesen új történetet fog elmesélni. Így megnyugodhat mindenki, aki attól tartott, hogy a sorozat második évadából ismert eseményeket kell újból átélnünk.

A siker az idei legnagyobb, de messze elmarad korábbi bestseller sikerektől. Harper Lee Menj, állj őrt! c. regényét az első héten 168 ezren, Dan Brown Elveszett szimbólumát 551 ezren vették meg. Az abszolút rekorder J. K. Rowling Harry Potter és a halál ereklyéi című regénye, amire az első héten 1,8 millióan csaptak le.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból