[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az elmúlt néhány órában nyilvánvalóvá vált, hogy a […] jelmezben a nők elnyomásának szimbólumot látják, nem pedig a női erő kifejeződését. Ezt nagyon sajnálatosnak tartjuk, mivel semmilyen szinten nem ez volt a szándékunk. Tekintettel az őszinte és szívből jövő kommentekre és a számtalan személyes történetre, amit megosztottak velünk, eltávolítjuk a jelmezt oldalunkról.   [/perfectpullquote]

A cég hozzátette, támogatják vásárlóikat abban, hogy komfortosan érezzék magukat a bőrükben, függetlenül attól, kik ők és milyen ruhát viselnek.

Fdaffcf7 0259 420B 8529 F99E7Ffbe29C Handmaiden Costume
Erről Gondolta A Webshop, Hogy A Női Empowering Eszköze Lehet / Fotó: Yandy / Bustle

A cég filozófiája a “női empowerment és mindenek felett a nemek közti egyenlőség eszméjében gyökerezik”.

A fehér főkötő és a piros köpeny ugyanakkor szerte a világon ikonikus darabbá vált a nők körében. Sok helyen a #MeToo mozgalom keretében a nők elnyomása elleni tiltakozás szimbóluma lett. Isle of Manen, Argentínában és Észak-Írországban a jelmezt a rendkívül szigorú abortusz törvény elleni tiltakozásra használták. Londonban pedig köpenybe öltözött emberek Donald Trump Egyesült Királyságbeli látogatása ellen tiltakoztak.