A teltebb nők boldogabbak és tovább élnek egy tanulmány szerint

Érdemes néha elengedni magunkat, és nem azon aggódni, hogy felszedtünk-e néhány kilót.
Egy felmérés szerint a nők 79%-a elégedetlen a kinézetével. Bár a tökéletes testre senki nem mondana nemet, kutatások bizonyítják, hogy a gömbölydedebb idomoknak is megvannak a maguk előnyei.
Arra biztatunk mindenkit, hogy szeresse a testét, hiszen amíg boldog vagy, addig biztos, hogy valamit jól csinálsz.

Akiken van némi súlyfelesleg, azoknál alacsonyabb az elhalálozás esélye.

Teltebb Nok, Duci, Molett 3
/ Fotó: Bright Side
A tanulmányt 3 millió ember részvételével készítették. Az eredmények azt mutatják, hogy a túlsúlyos kategóriába esőknek 6%-kal kisebb esélyük van az elhalálozásra, mint a normál testsúlyúaknak.
Teltebb Nok, Duci, Molett 4
/ Fotó: Bright Side
Egy másik tanulmányban kimutatták, hogy azok a 70 év felettiek, akiken van 1-2 kiló súlyfelesleg, tovább élnek, mint azok, akiken nincs. A kutatás vezetője szerint ebben az életkorban a BMI, azaz a testtömeg-index már nem bír semmilyen jelentőséggel.

A megfelelő mennyiségű zsír hozzáadhat néhány évet az élettartamhoz.

Teltebb Nok, Duci, Molett
/ Fotó: Bright Side
Egyes esetekben néhány plusz kiló hozzájárulhat ahhoz, hogy tovább éljünk, hiszen bizonyos fokú védelmet biztosít a sérülésekkel szemben. “Ha elesel, és egy sérülékeny csontodra zuhansz, például a csípődre, az ott lévő zsírréteg megóvhat a komolyabb sérüléstől. És ha beteg leszel, és nem lesz étvágyad, olyankor is nagyon jól jön a zsírtartalék” – magyarázta a kutató.

A kutatás szerint a túlsúly csökkenti a depresszió esélyét is.

Teltebb Nok, Duci, Molett 1
/ Fotó: Bright Side
A tudósok felfedezték, hogy az FTO gén nemcsak az elhízással áll összefüggésben, de a boldogságérzettel is. Rájöttek, hogy a túlsúlyos embereknél 8%-kal kisebb az esély a depresszió kialakulására.

A teltebb nők boldogabb életet élhetnek.

Teltebb Nok, Duci, Molett 2
/ Fotó: Bright Side
Egy kutatás szerint a túlsúlyos embereknél a boldogság szintje emelkedik 40 éves kortól kezdve. A vizsgálatban résztvevőknél jobb mentális egészségi állapotot tapasztaltak, annak ellenére, hogy fizikailag kevésbé folytattak aktív életmódot. Azt is kimutatták, hogy a kevés mozgás nincs hatással a nők mentális állapotára, viszont a férfiak esetében rendkívül káros hatása van az életminőségre.

Korábbi cikkünkből, “House of Gucci lejárat minket, Al Pacino alacsony és kövér”. Ha érdekel itt megtekintheted.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk