A Tesla új környezetbarát teherautóját népszerű sci-fi inspirálta

Elon Musk szerint a Tesla izgalmas, új platós teherautójának koncepcióját a Szárnyas fejvadász ihlette.

A Tesla vezér Elon Musk elkötelezettje a környezetbarát technológiáknak és a járművei megtervezésénél előszeretettel merít olyan futurisztikus filmekből, mint a Szárnyas fejvadász vagy a Mad Max.

Tesla Pickup Truck 02
Elektromos Teherautó / Tesla

A legújabb elektromos teherautó terveit és dizájnját tavaly novemberben hozták nyilvánosságra, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy olyan, mint egy futurisztikus cyberpunk, Blade Runner teherautó.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Fantasztikus és elképesztő. Olyan, amitől eláll a szívverésed. Annyira nagyszerű[/perfectpullquote]


– nyilatkozta Elon Musk a futurista autóval kapcsolatban.

Szárnyas Fejvadász 2049: Schrödinger esete a replikánsokkal – Kritika / ContextUs

Amikor egy klasszikus film remake-jét elkészítik, nagy teher hárul az alkotókra. Nézzük meg, mit hoztak ki a Szárnyas Fejvadász című film folytatásából.

Elon Musk továbbra is azt szeretné, ha az utakról végkép kiszorulnának a dízel és benzin üzemű autók.

Adv Of Starman Gallery
The Adventures Of Starman Képregény / Tesla

Nem csak Elon Muskra van hatással a futurista művészet, hanem a művészetet is megihlette a Tesla vezetőjének személye. The Andventures of Starman képregény létrejöttét ugyanis a Tesla és az Elon Musk alapította űrkutatási vállalat, a SpaceX inspirálta. A képregény hőse Starman, aki szintén egy szebb jövőről álmodik, akárcsak Elon Musk.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból