Többek között társadalomkritikus musicalekkel és komédiákkal, itt még sosem játszott Pintér Béla-előadásokkal, Molnár Ferenc szerelmeiről szóló felolvasószínházi produkcióval várja közönségét az új évadban az Átrium. 

Alföldi és Pintér Béla több változatban is műsoron

Júniusban mutatták be az Átriumban Alföldi Róbert új rendezését, a legendás Chicago musical sajátosan mai magyar közegbe helyezett feldolgozását. Az óriási érdeklődésre tekintettel augusztusban egy, szeptemberben négy, októberben hat alkalommal tűzik műsorra John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse művét, amely a nyáron óriási sikert aratott a közönség körében.

Ugyancsak hatalmas az érdeklődés az immár ötödik évadát kezdő Az Őrült Nők Ketrece iránt, amely szintén Alföldi Róbert rendezésében látható, túl a 200. előadásán. Augusztusban és szeptemberben két-két alkalommal, októberben négyszer játsszák a produkciót.

Átrium 2018 Őszi Műsor
Titkaink / Fotó: Jegy.hu

Szeptember és október folyamán négy Pintér Béla-előadás lesz látható az Átriumban, ebből három újdonság a Margit körúton. A Titkaink és a Szutyok mellett a rég nem látott Kórház–Bakonyt is felújítja a társulat, illetve némi szünet után visszatér A Soha Vissza Nem Térő című előadás is. A magyar dráma napján Pintér Béla Újabb drámák című kötetének bemutatójára is itt kerül sor.

Átrium 2018 Őszi Műsor
A Félelem Megeszi A Lelket / Fotó: Mészáros Csaba

A tavalyi nagy sikerű bemutatók is repertoárra kerülnek újra. Látható lesz az alakításáért Psota Irén-díjban részesült Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével bemutatott Fassbinder-adaptáció, A félelem megeszi a lelket (rendező: Alföldi Róbert).

A Krakken művelettől II. Edwardig

Ugyanígy játsszák megint Bodó Viktor egyedi pszicho-thriller-krimi-komédiáját, A Krakken műveletet többek között Gyabronka Józseffel, Bálint Andrással, Molnár Piroskával és Lázár Katival. 

De Yasmina Reza házaspárbaja, Az öldöklés istene (szereplők: Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Péterfy Bori, Szikszai Rémusz, rendező: Bereczki Csilla) is kiváló, emlékezetes és figyelemre méltó színészi munkával örvendezteti meg a nézőket.

Természetesen a régi klasszikusok is visszatérnek az Átrium színpadára. A hatodik évadát kezdő Vaknyugat című McDonagh-feketekomédia (rendező: Gothár Péter), a Pécsen betiltottnak minősített, immár 100. előadásán is túl lévő Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédia (rendező: Znamenák István) újra látható lesz. Csakúgy, mint Fekete Ernő címszereplésével a Marlowe-dráma, a II. Edward (rendező: Alföldi Róbert). A Budapesti Operettszínház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje (rendező: Réthly Attila) is műsorra kerül.

Átrium 2018 Őszi Műsor
Ii. Edward / Fotó: Posztós János

Molnár Ferenc Egy, kettő, három című egyfelvonásos komédiája (rendező: Znamenák István) is megtekinthető. Utóbbi főszereplője, Alföldi Róbert a darab szerzőjét, Molnár Ferencet alakítja az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat második évadának nyitó előadásában, októberben. Partnerei Parti Nóra és Herczeg Adrienn lesznek (rendező: Réczei Tamás).

Interaktív színházi játékok és egyéb programok

A Kiscsillag koncertszínházi előadása, a Semmi konferencia is újra műsorra kerül, Scherer Péter és a zenekar előadásában. Krizsó Szilvia is folytatja interaktív színházi show-ját. Szeptemberben Bródy Jánost és Koncz Zsuzsát, októberben Feke Pált és Szinetár Miklóst köszönthetjük vendégként a Krizshow-ban. 

A Mentőcsónak Egység interaktív színházi társasjátékai közül októberben a Menekülj okosan!MigrAction, valamint a Cím nélkül lesz látható.

A nézők találkozhatnak az Átriummal a Pozsonyi Pikniken, és a Színházak Éjszakáján is lesznek érdekes programjaik.

A 2018/2019-es évadban is várják azokat, akik a minőségi szórakozást tartalommal és gondolattal szeretnék társítani, hiszen minden előadásukkal erre törekszenek. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.