A TOP 5 ambíciózus filmterv, ami sosem készült el

A filmtörténelem tele van nagyszabású mozis ötletekkel, köztük csúcsrendezők merész elképzeléseivel. Jó néhány ambíciózus filmes projektből aztán semmi sem lett.

Ezekből állítottuk össze a TOP 5 általunk legizgalmasabbnak tartott, de végül sajnos befejezetlen vagy moziba nem került film listáját.

Coppola Megapolisza

Francis Ford Coppola Palazzo Margherita Rich Cohen Ss01

Francis Ford Coppola is sok olyan projekten dolgozott, ami végül nem valósult meg. Ezek között volt a Megalopolis 1984-ben. A mű egy építész és a polgármester között New York jövőjéről folytatott vitáról szólt volna. A 200 oldalas forgatókönyvből végül nem lett film. 

Kubrick Napóleonja

Stanley Kubrick Film Icon

A Bonaparte Napóleonról szóló epikus film Stanley Kubrick legkidolgozottabb filmje lett volna, de a projekt végül megbukott. A forgatókönyv és a jelmezek már készen voltak. Ami a rendezőt eltántorította, egy másik film, Szergej Bondarcsuk megaprodukciójának, a Waterloo-nak a pénzügyi bukása volt. Kubrick előkészületei nem voltak teljesen hiábavalóak: az anyag egy részét 1975-ös Barry Lyndon című filmjében fel tudta használni.

Marilyn Monroe utolsó filmje

44177878 303

Amikor 1962-ben elkezdték forgatni George Cukor Something’s Got to Give című filmjét, még senki nem tudta, hogy ez lesz Marilyn Monroe utolsó filmje. Nehéz munkálatok voltak, mert Monroe folyton kimaradozott. Lee Remick helyettesítette volna, de a férfi főszereplő, Dean Martin ezt megvétózta. 

Hitchcock filmje egy megvádolt bíróról Audrey Hepburnnel

17097903 303

Még a “feszültségkeltés mestere”, Alfred Hitchcock sem tudta megvalósítani valamennyi projektjét és ötletét. Az 1950-es évek vége felé azt tervezte, hogy filmet forgat Audrey Hepburnnel egy bíróról, akit egy prostituált megölésével vádolnak. A címe No Bail for the Judge (körülbelül így fordítható: Nincs mentség a bírónak) lett volna. De voltak problémák, a főszereplőnő visszalépett, és Hitchcock egy másik projekt felé fordult inkább.

Romy Schneider Clouzot Pokoljában

5784053 303

Az ikonikus színésznő, Romy Schneider játszott volna Henri-Georges Clouzot L’Enfer (Pokol) című filmjében, 1964-ben, ha elkészül. Úgy tűnik, a gyártás vált aztán pokoli rémálommá, többek között mert, Clouzot szívrohamot kapott. A rendező a Romy Schneiderről készített szenzációs felvételek közül néhányat felhasznált utolsó filmjében és egy dokumentumfilmben, ahol kiderül, a Pokol miért nem készült el soha.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból