Követem Élet + Stílus A TOP 5 úti cél a világon a Lonely...

A TOP 5 úti cél a világon a Lonely Planet szerint 2019-ben

Promóció

A Lonely Planet útikönyv kiadó elkészítette a világ legjobb utazási célpontjainak listáját 2019-re. Elnézve a helyszíneket, bennünk fel is támadt az útrakelés vágya. 

Promóció
- Advertisement -

A megtisztelő listán helyet kapott a távoli és egzotikus helyek mellett egy európai ország is. Lássuk, hogy jövőre hová lesz érdemes utazni a Lonely Planet ajánlásával!

Íme a Best in Travel 2019 szerinti TOP 5 desztináció!

Kirgizisztán

A közép-ázsiai ország a 2018-as Nomád Világjátékokkal hívta fel magára a világ turizmusának figyelmét. Az új túrázási útvonalak, a felújított autópályák és az egyszerűsített vízum rendszer vonzó célponttá teszik Kirgizisztánt.

Panama

Panama többek között a Csendes-óceánt az Atlanti-óceánnal összekötő névadó csatornáról ismert. 2019-ben a főváros, Panama City történelmének 500. évfordulóját ünnepli egy bulival, ami a Lonely Planet szerint “olyan hangos jubileum lesz, amit biztosan nem akarsz kihagyni.”

Zimbabwe

A Lonely Planet szerint Zimbabwe Afrika egyik legbiztonságosabb desztinációja az “ultra kedves” helyieknek köszönhetően. Az ország bővelkedik a nemzeti parkokban, melyekben a  kontinens legnagyobb állatai élnek. Megtaláljuk itt a világörökségi listára vett régészeti emlékeket és persze a Viktória vízesést.

Németország

Az útikönyv óriás szerint a jövőre a 100 éves születését ünneplő Bauhaus tervező és építészeti iskola remekművei miatt érdemes Németországba látogatni. A legendás iskolát 1919-ben alapították Weimarban, Dessauban virágzott, és a mai napig Németország legsikeresebb kulturális export cikkeinek egyike. 2019 egy másik jubileum miatt is fontos: 30 évvel ezelőtt dőlt le a berlini fal. Aki tehát jövőre Németországba utazik, az újraegyesítést előkészítő, mérföldkőnek számító történelmi esemény köré szervezett ünnepségek részesévé is válhat.

Srí Lanka

A Lonely Planet szerint a szigetország a szentélyeiről, a vallási keveredésekről és gazdag vadvilágáról ismert. Srí Lanka mindezek mellett egyre  népszerűbb a szörfösök körében is.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3