A TOP 5 úti cél a világon a Lonely Planet szerint 2019-ben

A Lonely Planet útikönyv kiadó elkészítette a világ legjobb utazási célpontjainak listáját 2019-re. Elnézve a helyszíneket, bennünk fel is támadt az útrakelés vágya. 

A megtisztelő listán helyet kapott a távoli és egzotikus helyek mellett egy európai ország is. Lássuk, hogy jövőre hová lesz érdemes utazni a Lonely Planet ajánlásával!

Íme a Best in Travel 2019 szerinti TOP 5 desztináció!

Kirgizisztán

world nomad games kyrgyzstan1 9b925c7fee3b

A közép-ázsiai ország a 2018-as Nomád Világjátékokkal hívta fel magára a világ turizmusának figyelmét. Az új túrázási útvonalak, a felújított autópályák és az egyszerűsített vízum rendszer vonzó célponttá teszik Kirgizisztánt.

Panama

cosmo consult locations panama istock 60530796

Panama többek között a Csendes-óceánt az Atlanti-óceánnal összekötő névadó csatornáról ismert. 2019-ben a főváros, Panama City történelmének 500. évfordulóját ünnepli egy bulival, ami a Lonely Planet szerint “olyan hangos jubileum lesz, amit biztosan nem akarsz kihagyni.”

Zimbabwe

rainbow 1843299 4

A Lonely Planet szerint Zimbabwe Afrika egyik legbiztonságosabb desztinációja az “ultra kedves” helyieknek köszönhetően. Az ország bővelkedik a nemzeti parkokban, melyekben a  kontinens legnagyobb állatai élnek. Megtaláljuk itt a világörökségi listára vett régészeti emlékeket és persze a Viktória vízesést.

Németország

http 2F2Fcdn.cnn .com2Fcnnnext2Fdam2Fassets2F170706112840 germany

Az útikönyv óriás szerint a jövőre a 100 éves születését ünneplő Bauhaus tervező és építészeti iskola remekművei miatt érdemes Németországba látogatni. A legendás iskolát 1919-ben alapították Weimarban, Dessauban virágzott, és a mai napig Németország legsikeresebb kulturális export cikkeinek egyike. 2019 egy másik jubileum miatt is fontos: 30 évvel ezelőtt dőlt le a berlini fal. Aki tehát jövőre Németországba utazik, az újraegyesítést előkészítő, mérföldkőnek számító történelmi esemény köré szervezett ünnepségek részesévé is válhat.

Srí Lanka

sri lanka elephants in the river

A Lonely Planet szerint a szigetország a szentélyeiről, a vallási keveredésekről és gazdag vadvilágáról ismert. Srí Lanka mindezek mellett egyre  népszerűbb a szörfösök körében is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból