Az HBO már el is kezdte a Trónok harca előzményeinek forgatását

A rajongók egy része fanyalgott a Trónok harca befejező évadján, de az HBO kiköszörülheti a csorbát a sorozat előzményeivel, írja a Joblo.

Még csak pár hét telt el, mióta a Trónok harca megosztó befejező része is lement az HBO-n. A George R. R. Martin popkulturális mérföldkőjének számító Trónok harca befejező, rengeteget kritizált évadja után sokan bíztak abban, hogy az HBO előzményt készít a sorozathoz, amely visszaállítja a sorozat eredeti fényét.

game of thrones folytatás
Az új sorozatból megtudhatjuk a mások valódi eredetének titkát is /Fotó: HBO

A hírek szerint már meg is kezdték a pilot epizód forgatását, amit remélhetőleg egy teljes sorozat fog követni. A bevezető epizód forgatása Észak-Írországban zajlik, ahol a Trónok harca nyolc sikeres évadjának egyes részeit is forgatták.

Az egyelőre cím nélküli előzménysorozat története több ezer évvel a vas trónért folytatott csata előtt játszódik. Bár korábban a R. R. Martin a The Long Night címet javasolta. A hősök aranykorát mutatja be, amikor a sötétség elpusztította a legnagyobb harcosokat. Sőt, megtudhatjuk a mások valódi eredetének titkát is.

A Trónok harca színészei legalább olyan elégedetlenek az utolsó évaddal, mint a rajongók

Ugyan a Trónok harca 8. évadának is megvoltak a maga pillanatai, az általános vélemény szerint a sorozat írói nem tudták megugrani a George R.R. Martin által meglehetősen magasra állított mércét. A befejező évad elsietett cselekménnyel, kimerítő csatajelenetekkel és kávéspoharakkal keserítette el a lelkes rajongókat.

A történtet a Kingsman: A titkos szolgálat és a Ha/Ver filmek forgatókönyvírója, Jane Goldman jegyzi, George R. R. Martin pedig producerként felügyeli az új westerosi krónikát.

Mivel a történet több ezer évvel a Trónok harca előtt játszódik így a rajongók nem számíthatnak arra, hogy az eredeti sorozatból ismerős arcokat láthatnak majd az új részekben.

Viszont olyan sztárok neve merült fel a szereposztás kapcsán, mint Naomi Watts, Miranda Richardson vagy a Harry Potter és a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei filmekből ismert Jamie Campbell Bower.

Jamie Campbell Bower Trónok harca folytatás
Jamie Campbell Bower / Fotó: IMDb

Az HBO tervei szerint 2020 végére vagy 2021 elejére várható az új sorozat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból