Az HBO sorozata a negatív kritikák (utolsó epizód) ellenére is sikeres, ezt bizonyítja, hogy a Trónok harca megdöntötte az Emmy-díjjelölések rekordját, írja a The Wrap.

A Trónok harca megdöntötte az egy évben legtöbb Emmy-jelölést kapott sorozatok rekordját.

Lena Headey Trónok Harca Emmy
Lena Headey Színésznő Is Esélyes Az Emmy-Díjra/ Fotó: Washington Post

A sikersorozat harminckettő nominációval büszkélkedhet, amellyel a New York rendőreit taszította le a trónról.

A Dan Weiss és David Benioff által készített sorozat a nyolc évad alatt 161 jelölést kapott, így megdöntötte a 2018-ban 129 jelöléssel felállított saját rekordját is.

2019-es évben a Trónok harca többek között az alábbi kategóriákban esélyes: a legjobb drámasorozat, a főszereplők közül Kit Harington és Emilia Clarke esélyesek a díjra. A mellékszereplők közül jelölték Lena Headey, Maisie Williams, Gwendoline Christie, Sophie Turner, Alfie Allen, Peter Dinklage és Nikolaj Coster-Waldau, valamint Carice van Houten színészeket.

A Trónok harca írója az internetes rajongói kultúrát mérgezőnek találja

A Trónok harca és A tűz és jég dala írója George R.R. Martin azt állítja, hogy az internetes rajongói kultúra mérgező. R.R. Martin egy hosszú interjúban nosztalgiázott arról, hogy régen milyen is volt a rajongói kultúra, amikor még írógépen írt fanzinokat. Martin a fanzinek világában kezdte karrierjét, amelyek segítettek a hasonló gondolkodású emberek kapcsolattartásában az internet világa előtt.

Ez az eredmény pedig az HBO-t is hozzásegítette ahhoz, hogy 137 jelöléssel visszaszerezze pozícióját az Emmy-jelölések rangsorában. A tavalyi évben a Netflixnek köszönhetően megszakadt az HBO 17 évig tartó sikerszériája, a legtöbb jelölést bezsebelő csatornák sorában. A Netflix idén 117 nominációval büszkélkedhet.

via GIPHY

Az Emmy-díjat az amerikai sorozatok elismerésére hozták létre, az idei, 71. ceremónia szeptember 22-én lesz, Los Angelesben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet