Maffiafőnökök, terroristák, szexkereskedők, sorozatgyilkosok, KGB-kémek és drogbárók – íme egy lista a világ legveszélyesebb és legfélelmetesebb nőiről.

Amikor a gonosz, őrült bűnözőkről van szó, a férfiak jóval többen vannak, mint a nők. De nézzünk egy listát a legveszélyesebb nőkről, amit a DailyStar szedett össze!

1. Ghislaine Maxwell

Az aljas szexuális bűnelkövetőt, Jeffery Epstein volt barátnőjét 20 évre ítélték szexuális gyermekkereskedelemért. Maxwell sebezhető fiatal lányokra vadászott, és Epstein odújába csalta őket, ahol szexrabszolgák lettek.

2. Ruja Ignatova

Az FBI 10 legkeresettebb listáján Ruja Ignatova elítélt csaló, és a OneCoin alapítója is szerepel, nevéhez egy kriptovaluta Ponzi-séma köthető, amelyet „a történelem egyik legnagyobb átverésének” tituláltak. A 2017 óta szökésben lévő Ignatova több mint 4 milliárd dollárt csalt ki az áldozatoktól a még mindig működő rendszerén keresztül.

3. Dzsihádi Jane

A magát Dzsihádi Jane-nek nevező amerikai Colleen R. LaRose-t 10 év börtönre ítélték Lars Vilks svéd művész meggyilkolását célzó sikertelen összeesküvésben játszott szerepéért. LaRose bűnösnek vallotta magát, és elismerte, hogy 2009-ben követte az Al-Kaida állítólagos munkatársaitól kapott utasításokat.

4. Anna Kucsenko

A CIA szerint Anna Kuschenko, vagy másik nevén Anna Chapman– aki a pletykák szerint egykor kapcsolatban állt Putyinnal –, mindössze hat hónapra volt attól, hogy „amerikai történelem legveszélyesebb kémjévé váljon”. Kilenc másikkal együtt Kucsenko sikeresen megpróbált beszivárogni az amerikai társadalmi intézmények felsőbb rétegeibe, és információkat adott át Moszkvának.

5. Abedo

A kilencgyermekes afgán anya, Abedo – akinek teljes neve ismeretlen –, az 1970-es években kezdett harcolni, miután a szovjetek megszállták hazáját, és állítólag még a brutális mudzsahedeket is megrettentette. Férje halálát követően a következő évtizedben Abedo mintegy 200 katonát vezetett folyamatos harcában. A szovjet erők 1989-ben visszavonultak, de később felállította saját kis milíciáját, miután a tálib erők felgyújtották a boltját.

6. Samantha Lewthwaite

A „Fehér Özvegynek” nevezett Lewthwaite állítólag mintegy 400 ember haláláért felelős. Az Al-Shabaab két kenyai terrortámadáshoz hozták összefüggésbe, köztük a nairobi Westgate bevásárlóközpontban 2013-ban elkövetett pusztító tömeges lövöldözéssel. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

7. Fanette Umuraza ezredes

A Kongói Forradalmi Hadsereg második vezetője, Umuraza felelős a tömeges fosztogatások elrendeléséért, amelyek során embereket gyilkoltak meg otthonaikban, nőket és lányokat erőszakolnak meg. Arról is ismert, hogy manikűrös volt, miközben az emberei falvakat dúltak fel.

8. Marllory Dadiana Chacon Rossell

A kábítószer-kereskedő, pénzmosó és a mexikói kartellekkel együttműködve Chacon Rossell hondurasi és panamai műveletei jól ellátják a könyörtelen mexikói drogbárókat. „Közép-Amerika egyik legtermékenyebb kábítószer-kereskedőjeként” leírva több ezer kiló kokain szállítását irányította Guatemalából Mexikóba, majd onnan az Egyesült Államokba.

9. Joanna Dennehy

A brit sorozatgyilkos, Dennehy egyike annak a három nőnek a brit bűnügyi történelemben, akik életfogytiglani ítéletet kaptak. 2013-ban elítélték három férfi barbár meggyilkolása miatt Peterborough-ban, valamint két kutyasétáltató megkéselése miatt, és egyszer bevallotta egy szeretőjének, hogy “teljesen elkötelezett pszichopata”.

10. Maria Licciardi

1993 és 2001 között Licciardi a Camorra bűnszövetkezetet vezette Nápolyban, ahol szexuális kereskedelmet folytatott. A Camorra és 20 különböző klánja feletti vasuralma végül 1999-ben kezdett felbomlani, amikor a heroin körüli vita egy autórobbantásba torkollott, amely körülbelül 200 nápolyi halálát okozta. Évekig elkerülte a rendőrséget, de amikor a hatóságok egy használaton kívüli épület tetőterében fedezték fel rejtekhelyét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.