A világhírű street artist, Banksy Budapestre látogathatott, amikor is Orbán Viktor miniszterelnököt a mesebeli kisvasúton, Thomason ábrázolta. Önfeledt utazás!

Arról, hogy ki is lehet gazából Banksy, évek óta csak találgatnak, de a legvalószínűbb tipp továbbra is Robert Del Naja, a Massive Attack frontembere, aki az együttesben 3D néven nyomul.

Del Naja Banksy barátjának mondja magát, a híres brit DJ, Goldie pedig egyszer úgy beszélt Banksyről, hogy Robertnek hívta. Ezen kívül a Banksy-graffitik megjelenése komoly korrelációt mutat a Massive Attack koncertjeivel.

A Massive Attack szombaton lépett fel Budapesten a Papp László Sportarénában. A koncerten a kivetítőkön több hatalom- és kormányellenes üzenet is megjelent, ezek között több magyar nyelvű, Orbán-ellenes kritika is, bár teljesen összefüggéstelenül.

Banksy: Orbán Viktor Thomason / Fotó: 444

Ez nyilván utalás a felcsúti kisvasútra, aminek csodálatos életéről a brit művész is könnyen értesülhetett, hiszen uniós biztosok is pöfögtek rajt’, ellenőrizendő, hogy a közlekedési kuriózum valóban megéri-e a pénzét. 

Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy férfi kisétált Banksy egyik festményével, Torontóban. Vélhetően ezt is “meglovasítják”, hiszen a falfestmény illegális helyen van. Simán elképzelhető, hogy lefestik a közteresek. Innen is üzenjük nekik, hogy ne tegyék! Az összegraffitizett házban lakó Tóth Roland szerint vasárnap éjjel vagy hétfőn hajnalban kerülhetett oda a festmény.

Tegnap még nem volt ott, ez tuti, napi szinten megyek el a fal mellett, feltűnt volna

 

– mondta Roland.