40 év kihagyás után adta ki legújabb albumát a '70-es, '80-as évek egyik legikonikusabb zenekara, az ABBA.

Aréna épül koncertjeiknek, amin az ABBA tagjai ott se lesznek

November 4-én jelent meg a régóta várt ABBA-lemez Voyage címmel. 1982-ben léptek fel utoljára, azóta várja a rajongótábor a nagy visszatérésüket. Úgy tűnik, ez utolsó lemez megjelenése után 40 évvel, 2021-ben jött el ennek az ideje.

Már épül Londonban az aréna, amiben az évtized legnagyobb nosztalgiájára invitálják majd a közönséget. Azonban a zenekar tagjai, Agnetha Fältskoggal, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstaddal nem lesznek jelen.

A svéd zenekar akkor sem volt nagy koncertezős, amikor még együtt volt. Andersson szerint körülbelül száz fellépésük lehetett az együttöltött 10 év alatt. A repülés és az őrjöngő tömeg sem volt a kedvencük, így ezt az új technológiát lényegében nekik találták ki.

ABBAtárok a színpadon

Élő zenekar, eredeti hang, a tagok pedig virtuálisan lennének vennének részt a koncerteken. Az ötlet Simon Fuller producer fejéből pattant ki.

Minket az fogott meg (Fuller ötletében), hogy a saját verzióinkat úgyis elküldhetjük, hogy mi közben otthon főzünk vagy a kutyát sétáltatjuk

– nyilatkozta Andersson a New York Timesnak.

Kapcsolódó cikk

Azonban Ulvaeus és Andersson egy ilyen Michael Jackson koncert láttán rájött, ennél jobbat akar. Az Industrial Light & Magic csapata (akik a Star Wars-filmeken is dolgoznak) jött szóba. A motion picture technológiát alkalmazva ABBAtárok fogják majd előadni az örökzölddé vált slágereket a turnékon. Ez az együttes női tagjainak is nagyon kedvező ötlet, ugyanis ők teljes mértékben visszavonultak a nyilvánosságtól és a Voyage promózásában sem vesznek részt.

Kapcsolódó cikk

A The Guardiannak sikerült kiderítenie annyit, hogy a zenészek mozgását hetekig filmezték testre tapadó, érzékelőkkel ellátott ruhákban. Testükhöz pedig fiatalkori arcukat fogják hozzászerkeszteni. A koncerteken pedig egy óriás kivetítőn jelennek majd meg és fényeffektek segítségével élethűbbé varázsolják majd az élményt.

A show-ra meghirdetett jegyeket értékesítő oldal a bejelentés után összeomlott a túlzott érdeklődés következtében. Ebből kiindulva a Ulvaeus és Andersson hatalmas sikert remél az új albumnak.  

A szerzőpáros még azt is kijelentette, hogy a Voyage az utolsó dolog, amit az ABBA alkot, ezután nem lesz több újdonság.

ABBA

A Svédországból indult zenekar 1974-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, itt kezdődött a világhírű sikerhez vezető út. Nyolc nagylemezt jelentettek meg, ezekből több tízmillió példány kelt el belőlük. A formáció neve a tagok keresztnevének kezdőbetűit (Agnetha, Björn, Benny, Anni) jelöli. Olyan slágerekkel, mint a Dancing Queen vagy a Super Trouper örökre beírták magukat a világzene történelmébe.  

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet