Hiába próbálod, nem fogod megérteni – egy elrablás története

Egy dokumentumfilm valahogy mindig hátborzongatóbb, mint bármelyik horror. Főleg, ha abban gyerekrablás, gyilkosság vagy bármilyen erőszakos bűncselekmény áll a középpontban. Hiszen tudjuk, hogy valós. Az Abducted in Plain Sight minden idők legmegrázóbb története.

Aki gyerekeket molesztál, általában a börtönökben is külön cellát kap. Ugyanis a legelvetemültebb gyilkosok szemében is a legutolsó, aki megérdemli az életet, ezért többnyire megpróbálják tőle elvenni. Sajnos azonban vannak, akik mindezt megússzák. Legtöbbször nem is értjük, hogyan. Az Abducted in Plain Sight története már előkerült 2017-ben, de idén újra elővette a Netflix. Többen annyira felháborodtak twitteren, hogy az a média figyelmét sem kerülhette el. A történet valóban az érthetetlen kategóriába tartozik, és valószínűleg ott is marad.

fb cover copy 1
Még a szülőknek sem tűnt fel, hogy a férfi beteg / Fotó: Anatomy of Scream

A sztori nem szól másról, mint a manipulációról, aminek áldozata ezúttal egy 12 éves kislány. A film rendezője, Skye Borgman elolvasta a történtekről szóló könyvet, és annyira ledöbbent, hogy szerette volna megérteni, hogyan lehetséges mindez. Szerencsére sikerült neki.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elmondása szerint, a család – amelynek lánya, Jan Broberg áldozatul esett egy pedofil őrültnek –, mormon vallása elképesztően nagy szerepet játszott a történésekben. [/perfectpullquote]

Ráadásul a negatív kommentek nagy része is a szülőknek szól. Ugyanis sokan nem értik: hogyan engedheti valaki ennyire manipulálni az egész családját?

Egy héten át meztelenül imádkoztak a nők a lelkipásztorral

Adah Kahababo „atya” hét meztelen nő társaságában volt, amikor a hatóságok lecsaptak rájuk. Mint kiderült, a „Teljesevangéliumi Egyház” nevű nem regisztrált gyülekezet tagjairól volt szó. A hatóságokat a nők férjei értesítették, akik csodálkoztak, hogy feleségeik egy hétre beköltöztek a lelkipásztorhoz.

A rendező szerint az egész családnak megváltás volt a dokumentumfilm. Hiába éri őket rengeteg negatív kritika, ők abban a hitben élnek, hogy az embereknek erről is tudniuk kell. Bárki lehet áldozat, és a pedofil emberek a hiszékeny, gyenge embereket keresik. Mint ők. Borgman még a mémekért is hálás. Hiszen ebből látja, hogy az emberek felfigyeltek, foglalkoznak ezzel a problémával. És a család, bármennyire is nehéz időket éltek át, a további áldozatok megmentéséért inkább vállalták a szereplést és a kellemetlen interjúkat. Aki teheti, nézze meg!

Az előzetest se hagyjátok ki!

ABDUCTED IN PLAIN SIGHT TRAILER

A young girl is kidnapped by the families best friend and neighbor. Twice!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból