A Twitter letiltotta egy abortuszellenes film felhasználói fiókját

Az egyik legnagyobb közösségi média tévedésből iktatta ki egy időre felhasználói közül az Unplanned című film fiókját.

A keresztény beállítottságú Pure Flix produkciós cég legújabb filmjének az Unplanned (Tervezetlen) Twitter-fiókját visszaállították szombaton egy rövid leállás után.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Köszönöm mindenkinek, aki segített tudatni Jack-kel (Jack Dorsey) és a Twitterrel, hogy az Unplanned-fiókunkat ok nélkül felfüggesztették fel. Visszatértünk és izgatottan várjuk a bemutatóval kapcsolatos visszajelzéseket.[/perfectpullquote]

– olvasható a film Twitter-üzenetei között.

A Twitter szerint a felfüggesztés nem az Unplanned fiókjának a tartalma miatt történt. Egy másik felhasználói fiók sérthette meg a Twitter-szabályzatát, amely kapcsolatban volt a filmjéével és ez okozhatta az oldal letiltást. A második felülvizsgálat során az Unplanned fiókját tisztázták és visszaállították az eredeti állapotát.

Emma Watson nyílt levelet írt a nőnek, akitől megtagadták az abortuszt

Emmat Watson színésznő és feminista emberi jogi aktivista nyílt levelet írt Dr. Savita Halappanavarnak. Dr. Halappanavar 2012-ben halt meg Galwayben vérmérgezésben azt követően, hogy az orvosok megtagadták tőle az abortuszt. – kezdődik Watson levele, ami a Net-a-Porteren jelent meg. Dr. Halappanavar 17 hetes terhes volt, mikor vetélésre utaló jelekkel kórházba szállították.

Az Unplanned egy szülészeti klinika igazgatójának Abby Johnson 2009-es visszaemlékezésein alapul. Amikor is tanúja volt egy a terhesség 13. hétében elvégzett abortusznak, ami utána abortuszellenes aktivistává vált.

Unplanned Official Trailer – In Theaters March 29

http://unplanned.com – #unplanned http://facebook.com/unplannedmovie http://instagram.com/unplannedmovie http://twitter.com/unplannedmovie Unplanned is the i…

A Variety szerint a film nem jó dráma, de nagyon hatékony propaganda. A film várakozáson felül teljesített, hiszen 7 millió dollárt kaszált a nyitó hétvégéjén.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból