Követem Design Az Adidas megesküdött, hogy 11 millió pár cipőt készít...

Az Adidas megesküdött, hogy 11 millió pár cipőt készít az óceánba került műanyagból

Promóció

Az Adidas 2015 óta áll partnerkapcsolatban a környezet megőrzéséért küzdő Parley-val. Közösen a tengerpartokon összegyűjtött műanyaghulladékból állítottak elő cipőkollekciót, írja a My Modern Met.

Promóció
- Advertisement -

Az Adidas és a Parley közös termékei valódi értéket nyújtanak a megjelenésen, funkcionalitáson és minőségen túl, mivel minden darab egy tisztább óceánhoz járul hozzá. 2017-ben egymillió, 2018-ban ötmillió pár cipőt készítettek újrahasznosított műanyagból, 2019-ben ezt a számot tizenegymillióra szeretnék növelni.

A Pride-ra az Adidas Prouder cipőket tervezett hírességekkel

A Prouder projekt lényege az Adidas ikonikus, Samba cipőinek újragondolása az egység, egyenlőség és eredetiség jegyében. (A pride angolul büszkeséget jelent, a proud büszkét, a prouder pedig a melléknév fokozását, azaz: büszkébbet). A felkért hírességek között van Naomi Campbell, Kate Moss, Marc Jacobs, Pharell Williams, Blondey McCoy és Philip Treacy.


A Parley-cipők nem csak fenntarthatók, de divatosak is, már számos különböző modell közül lehet válogatni. A magas ár ellenére – egy pár 160-220 dollár, vagyis 45-63 ezer forint –, jól teljesít a vásárlók körében. Az egyik futócipő például nagyon magas értékelést kapott 1200 véleményezőtől, akik külön kiemelték a lábbeli nyújtotta kényelmet és a széles színválasztékot.

A művészek is felveszik a harcot a műanyag szeméttel – Műalkotások plasztikból

Úgy tűnik, sokan egyetértenek abban, hogy túl sok műanyagot használ az emberiség, és nem lehet tőle megszabadulni, ha már nincs rá szükség. A műanyagjátékok, palackok, használt fogkefék is landolnak valahol, miután kidobják őket – gyakran a tengerpartokon és az óceánban végzik. Nemrégiben a National Geographic is felhívta a figyelmet a környezetet drasztikus mértékben károsító műanyag hulladék felhalmozódására.

A cipők mellett az Adidas dizájnerekkel is együttműködik fenntartható sportruházat előállítása érdekében. A cég az egész gyártási folyamatban fontosnak tartja a környezettudatosságot, próbálják minimálisra csökkenteni a széndioxid kibocsátást, fenntartható anyagokkal dolgoznak és igyekeznek megelőzni a pazarlást.

A becslések alapján a cég 2018-ban 40 tonnányi műanyaghulladékot spórolt meg.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3