Követem Design Az Adidas megesküdött, hogy 11 millió pár cipőt készít...

Az Adidas megesküdött, hogy 11 millió pár cipőt készít az óceánba került műanyagból

Promóció

Az Adidas 2015 óta áll partnerkapcsolatban a környezet megőrzéséért küzdő Parley-val. Közösen a tengerpartokon összegyűjtött műanyaghulladékból állítottak elő cipőkollekciót, írja a My Modern Met.

Promóció

Az Adidas és a Parley közös termékei valódi értéket nyújtanak a megjelenésen, funkcionalitáson és minőségen túl, mivel minden darab egy tisztább óceánhoz járul hozzá. 2017-ben egymillió, 2018-ban ötmillió pár cipőt készítettek újrahasznosított műanyagból, 2019-ben ezt a számot tizenegymillióra szeretnék növelni.

A Pride-ra az Adidas Prouder cipőket tervezett hírességekkel

A Prouder projekt lényege az Adidas ikonikus, Samba cipőinek újragondolása az egység, egyenlőség és eredetiség jegyében. (A pride angolul büszkeséget jelent, a proud büszkét, a prouder pedig a melléknév fokozását, azaz: büszkébbet). A felkért hírességek között van Naomi Campbell, Kate Moss, Marc Jacobs, Pharell Williams, Blondey McCoy és Philip Treacy.


A Parley-cipők nem csak fenntarthatók, de divatosak is, már számos különböző modell közül lehet válogatni. A magas ár ellenére – egy pár 160-220 dollár, vagyis 45-63 ezer forint –, jól teljesít a vásárlók körében. Az egyik futócipő például nagyon magas értékelést kapott 1200 véleményezőtől, akik külön kiemelték a lábbeli nyújtotta kényelmet és a széles színválasztékot.

A művészek is felveszik a harcot a műanyag szeméttel – Műalkotások plasztikból

Úgy tűnik, sokan egyetértenek abban, hogy túl sok műanyagot használ az emberiség, és nem lehet tőle megszabadulni, ha már nincs rá szükség. A műanyagjátékok, palackok, használt fogkefék is landolnak valahol, miután kidobják őket – gyakran a tengerpartokon és az óceánban végzik. Nemrégiben a National Geographic is felhívta a figyelmet a környezetet drasztikus mértékben károsító műanyag hulladék felhalmozódására.

A cipők mellett az Adidas dizájnerekkel is együttműködik fenntartható sportruházat előállítása érdekében. A cég az egész gyártási folyamatban fontosnak tartja a környezettudatosságot, próbálják minimálisra csökkenteni a széndioxid kibocsátást, fenntartható anyagokkal dolgoznak és igyekeznek megelőzni a pazarlást.

A becslések alapján a cég 2018-ban 40 tonnányi műanyaghulladékot spórolt meg.

Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3