Az Adobe a lehető legélesebb képfelbontást biztosítja mostantól

Jó hír a grafikusoknak, de azoknak is, akik szeretnek fotózással bíbelődni: az Adobe jelentős fejlesztést ért el Lightroom szoftverével. Szerencsére az sem számít, milyen régiek a fotók. Az Enchance Details nevű opcióval élesebb képet kapunk, mint valaha.

Ha képszerkesztésről van szó, az Adobe már régóta megbízható partner ebben. Bár egy megfelelő kamera elengedhetetlen, ha minőségi képeket szeretnénk, az utómunka még így szükséges lehet. Az Adobe Lightroom szoftverét most 1 milliárd kép felhasználásával fejlesztették még tökéletesebbre.

adobe
Minél pontosabb, annál szebb a kép / Fotó: Engadget

Az Enhance Details olyannyira jól sikerült, hogy még a szokásos képfeldolgozási korlátokat is áthidalja. Mindegy, hány éve készült a fotó, végeredményként élesebb képet kapunk, kevesebb zajjal és színfolttal. A nagy felbontású képek esetében a részletek pontosabban fognak látszódni, beleértve a széleket is. Ebből az is kiderül, hogy a technika azoknál a fényképeknél alkalmazható a legjobban, amelyek sok részletet tartalmaznak, és nagy méretben kell kinyomtatni.

A Facebook olyan selfie-szűrőt fejleszt, ami leolvassa az érzelmeidet

A legfrissebb hír a Facebook háza táján, hogy olyan szabadalmi kérelmet nyújtott be, ami megmondja, melyik selfie-szűrő lenne a legjobb a felhasználónak arckifejezése alapján. A Mashable riportja szerint a szabadalmat még 2016-ban adták be, de csak most hozták nyilvánosságra. A technológia a Facebook “maszkjaival” összekapcsolódva működik. Ez a kifejezés a selfie-szűrőkre.

Természetesen mindennek van hátránya. Az Enhance Details kizárólag MacOS 10.13 vagy annak újabb verziójával, valamint Windows 10 rendszerekkel működik. E mellett fejlett grafikai chip is szükséges a használatához. Mindenesetre, akik grafikai szoftverekkel dolgoznak, lehetőségük lesz pontosabb és letisztultabb képeket szerkeszteni az új opció segítségével.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból