Nemrégiben átadták az idei Aegon-díjat, amit Takács Zsuzsa érdemelt ki. Az Aegon megpróbált a 10 legjobb jelölttel utánajárni, mit is jelent a siker. 

Mit is jelenthet számunkra a siker? Bejutni egy jó egyetemre? Kiadni az első kötetet? Több ezren olvassák a versem? Bármi legyen is az és bárhogyan is éljük meg, mindenki másként éli meg. Az Aegon Művészeti Díj utánajárt, hogy a 2019-es legjobbnak gondolt író és költő, miként gondol a sikerre.

Aegon-díj 2019: Takács Zsuzsa munkássága kilépett az intelligens-érzékeny nőköltészet kategóriájából

Ismét női szerző a díjazott, ami ritka, második alkalom, és ez egybevág az Aegon női esélyegyenlőséget támogató törekvéseivel. Ismét költészet, amit kezdenek újra megszeretni az olvasók. Takács Zsuzsa a magyar- és világirodalom változatos költészeti hagyományait felelevenítő művészetének gyűjteményes kötete a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Vak remény, amelyről szerzője így nyilatkozott: “Mindnyájan sajátos történetek keretei között élünk, életünknek nemcsak szerzői, fő- és mellékszereplői vagyunk, elbeszélői, hanem önkényes vagy vétlen meghamisítói.

Megtudhatjuk, hogy Tolnai Ottó számára fontos a siker, mégpedig azért, mert határon túli író. Mint mondja:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]egy kisebbségi írónak mindig plusz energiákra van szükség, hogy elhiggye magáról, hogy létezik mint író. Ilyen értelemben a sikernek van valamilyen szerepe. Nem úgy érzi az ember, hogy zuhan valami semmibe, hanem valami talajt érez a lába.[/perfectpullquote]

Szvoren Edina viszont úgy véli, különösebben nem foglalkoztatja a siker, nem vágyik többre, több olvasóra. Mint elmondta, az, hogy többen olvassák őt, az pusztán piaci siker.

Kemény István 2 Hpgy
Kemény István / Fotó: Horváth Péter Gyula

Kemény István szereti a sikert. Elmondása szerint van egy olyan belenevelt gátlás az emberbe, hogy ciki kimutatni, ha örül az ember a pozitív visszajelzésnek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hogyha van valami sikerem, akkor igyekszek örülni és igyekszek ki is mutatni[/perfectpullquote]

– mondta a József Attila-díjas író-költő.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Garaczi László azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél tovább ezt a szakmát, anélkül, hogy más pénzkereső foglalkozás után kelljen néznie. Mint mondta, ez sikerült. Bár azt megjegyzi, hogy nem tudja, mi lenne, ha nem lennének visszajelzések, csak a fióknak írna.

Simon Márton 17-18 évesen érezte úgy, hogy költő lesz. Mint mondta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Voltak olyan homályos elképzeléseim fiatalon, hogy a siker félúton van József Attila és Hemingway között.[/perfectpullquote]

Hozzátette, hogy sikerrel kezdeni valamit már hétköznapivá vált.

A videókat ezen a linken, az Aegon Művészeti Díj hivatalos Facebook-oldalán nézhetitek meg. Dragomán György és Takács Zsuzsa – egyelőre – nincs a listán.

Ez a vers valamiért nagyon eltalált több ezer embert

3 Semmilyen hírverés nélkül imádják ezt a verset Mint írja Urfi Péter, “Amikor megírtam, hogy Amerikában az év egyik legnagyobb netes szenzációja lett egy ismeretlen írónő tök átlagos novellája, eszembe jutott, hogy volt-e valami ilyesmi idén a magyar irodalomban.

Azonban megtalálhatjátok Márton László, Krusovszky Dénes, Tolnai Ottó, Simon Márton, Garaczi László, Kemény István, Szvoren Edina, Mán-Várhegyi Réka sikerről szóló videóját.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.