26 év után koncertet ad Budapesten az Aerosmith

Az Aerosmith huszonhat év után jövőre visszatér Magyarországra. A világhírű amerikai hardrock-zenekar az új Puskás Arénában fog fellépni 2020. július 24-én.

A jövőre 50. születésnapját ünneplő csapat európai turnéja az idén tavasszal indult és 2020. júniusában záruló Deuces Are Wild című fellépéssorozatot követi – írja az MTI.

Az első európai állomás az olaszországi Milánóban, az iDays fesztiválon lesz június 13-án, a koncertsorozat Svájcban, Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban folytatódik, végül a budapesti show után, 2020. július 27-én Németországban zárul.

aerosmith koncert budapest jegyek
Aerosmith koncertet ad Budapesten / Fotó: Getty Images

Az Aerosmith Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) – a rockzene történetének egyik élő legendája. Az együttes világszerte több mint 150 millió albumot adott el, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, négyszeres Grammy-, nyolcszoros American Music-, hatszoros Billboard- és tizenkétszeres MTV Video Music-díjas.

Philippe Weiss: Utat mutatok a fiataloknak, hogyan hallgassanak zenét – Interjú

Nagyon vékony határ választja el egymástól a két szakterületet. Az én szerepem leginkább akkor lép életbe a mixelési folyamat során, amikor magasabb szintre kell emelni a dalt. A munkám nem feltétlenül a produceri folyamatokban merül csak ki. Mixelés során a producer és a hangmérnök munkája szorosan összekapcsolódik, mert hangmérnökként a producer elképzelését kell megvalósítanom.

A zenekarhoz fűződik minden idők második legtöbb slágerlista vezető rockdala (Love in an Elevator; What It Takes; The Other Side; Livin’ on the Edge; Cryin’; Deuces Are Wild; Falling in Love (Is Hard on the Knees); Pink; Jaded), a legtöbb aranylemez és multi-platina album az Egyesült Államokban. Az Aerosmith eddig tizenöt stúdióalbumot készített, a legutóbbi, Music from Another Dimension! címmel 2012-ben jelent meg.

Aerosmith – I Don’t Want to Miss a Thing (Official Video)

Official music video for “I Don’t Want to Miss a Thing” by Aerosmith Listen to Aerosmith: https://Aerosmith.lnk.to/listenYD Watch more videos by Aerosmith: h…

A csapat legutóbb 1994-ben járt Magyarországon, akkor az MTK-stadionban lépett fel. Előtte egy évvel, 1993-ban a Budapest Sportcsarnokban koncertezett. Néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, feloszlik, viszont 2017-ben megcáfolták a híreszteléseket, és még turnékat is szerveztek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elhalasztjuk az őszre tervezett amerikai turnét. Megpróbálunk minden helyre eljutni, ahol már játszottunk és ahol még sosem léptünk fel. Mindig van új úticél. Szeretnék játszani Kínában és a Távol-Keleten. Sok hely nincs rajta a kitaposott ösvényen. Ez lenne az utolsó turné? Nos, nem tudom. Nem hiszem. (…) Az egyik ok, amiért elhalasztottuk a turnét, hogy szeretnénk magunknak időt adni, hogy csináljunk valamit. Egy lemez még biztosan van bennünk, ha nem kettő. De meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok[/perfectpullquote]

– írták 2017-es közleményükben.

Érdekesség, hogy egy másik rocklegenda, a Pearl Jam koncertjét jelentették be a szervezők néhány napja, amely az Aerosmith-koncert előtt lesz egy héttel, július 15-én.

Facebook-eseményITT

Időpont: 2020. július 24., péntek, 18:30

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, Budapest

Jegyár: Jegyértékesítés kezdete: december 13-a


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból