A világ első humanoid művészrobotja saját kiállítást kapott

A világ első ultrarealisztikus művészrobotja, Ai-Da több, mint egymillió fontot keresett már alkotásaival. Most egy saját kiállítása is nyílik az oxfordi egyetemen, írja a Dazeddigital.

Ai-Da kiállítása az Unsecured Futures, azaz Bizonytalan Jövők címet viseli. A júniusi kiállítás az ember és gép közötti növekvő feszültséget helyezi a középpontba. Nagyszabású videók, szobrok, absztrakt festmények és a robotok által megismert emberekről készült rajzok válnak megtekinthetővé.

Egy mesterséges intelligencia által készített festmény több mint 120 millió forintért kelt el

Az aukciós ház később Twitterén azt írta, hogy “licitálási csata” bontakozott ki a képért. A kalapácsot végül 432.500 dollárnál (körülbelül 123,2 millió forintnál) ütötték le. A Dazeddigital megjegyzi, hogy a dolog már csak azért is figyelemreméltó, mert ez az összeg 10-szer akkora, mint amennyiért átlagban egy (valóságos) férfi művész és 20-szor (!)


Az Oxford University-készítette robot az első mesterséges intelligencia, ami nagyon emberi technikákat használ. A „szemét és egy ceruzát a kezében” használ, hogy lerajzoljon embereket, akikkel a való életben találkozott.

Ai-Da-t realisztikus szilikon bőr, 3D nyomtatással készült íny és fogak, szem-kamerák és egyenként beültetett haj alkotják. A kiállításának célja, hogy újraértelmezzük a hozzáállásunkat az organikus élethez és a jövőnkhöz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból