Tényleg az új Dior edzőcipő a legnépszerűbb a piacon? 

A Dior divatház megújítja Michael Jordan klasszikus edzőcipőinek stílusát, utat mutatva a luxus világába. Vajon tényleg ezek a lábbelik aratják majd a legnagyobb sikert a piacon? 

Igazi luxus az új Air Jordan

Két hónappal ezelőtt a koronavírus-járvány folytán bekövetkezett világválság miatt a divatszakértők úgy érzékelték, hiába próbálták korábban felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra. A luxuscikkek iránti érdeklődés örökre elveszni látszott. Két hónap azonban sok idő, és úgy tűnik, a hamarosan napvilágot látó luxus-cipellők igazi kassza-sikernek örvendenek majd. 

Airdior
Modell Az Air Dior Cipőben A 2020-As Miami Art Weeken / Fotó: Brynn Anderson

Július 1-én került kihirdetésre az a pár szerencsés győztes, akik az 1800 fontot érő Air Dior edzőcipők büszke tulajdonosaivá válhatnak. A pandémia előtti zizegés, amit a kosárlabda-ikon Michael Jordan klasszikus lábbelije váltott ki a rajongók körében, minden korábbi decibel-rekordot megdönteni látszik. Jövő héten a Selfridges üzletében is elérhető lesz a Air Jordan 1 OG Dior cipő, ami a klasszikus modellt vegyíti a luxus elemeivel. 

Kész őrület

Az Air Jordan a divatvilág Rosetta köve. Ez volt az első olyan edzőcipő, ami nemcsak a pop-kultúrába olvadt bele, de összehozta a Nike által 1980-ban piacra dobott gördülő talp technológiáját Michael Jordan kosárlabda-ikon stílusával. Az Air Dior halványszürke textúrája a sportos jegyekkel és a luxus vonásokkal vegyítve pedig igazi parafrázisa a klasszikus modellnek. A bemutatást övező rajongói őrület miatt talán nem is kell már csodálkoznunk. Még a Dior férfi ruhadarabjainak tervezője, Kim Jones is – aki amúgy több mint 40 pár Air Jordan megszállottja – egy hasonló darabban tűnt fel a Miami Art Weeken, írja a The Guardian. 

A Dior összefog a Louvre-ral, hogy megmentsék a Tuilériák kertjét

A Tuilériák kertje a párizsiak és a városba látogató turisták szemében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő közpark. Az olasz reneszánsz stílusát magán hordozó kertet 1564-ben alakították ki Medici Katalin parancsára. A Tuilériák elnevezés a tetőcserép készítő gyár miatt honosodott meg, aminek a helyére később a Palota épült. A Versailles-i kastély felépülése alatt itt lakott XIV.

A Dior edzőcipő azonban nemcsak a divatvilág egy mérföldkövét elevenítik fel és újítják meg, de újra a csúcsra tolják magát Michael Jordant is. A karantén ideje alatt igencsak megugrott Az utolsó bajnokságig Netflix-sorozat iránt érdeklődők száma. Bizonyára a Space Jam második részét is hasonló figyelem övezi majd. A cipők ára, nem meglepő módon az egekben tündököl (1800 font), de bizonyára nem ez a legőrültebb dolog, ami ebben az évben történt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból