A világhírű filmcsillag agyvérzést kapott, három hetet töltött az intenzíven

Kisebb agyvérzésen esett át néhány hete Alain Delon, a 83 éves francia filmcsillag már jól van, egy svájci klinikán lábadozik. A hírt a színész fia, Anthony Delon közölte az AP hírügynökséggel, írja a Daily Mail.

Alain Delon fia, Anthony elmondása szerint apját megműtötték a párizsi Pitié-Salpetriere kórházban, ahol három hetet töltött az intenzív osztályon.

alain delon agyvérzés alain delon betegsége
Alain Delon a 2019-es cannes-i filmfesztiválon, ahol életműdíjjal jutalmazták / Fotó: Getty Images

Az orvosok szerint állapota stabilizálódott, alapvető életfunkciói tökéletesen működnek. A színész június közepén a Neuilly-sur-Seine-i Amerikai Kórházba került be szédüléssel, fejfájással, amit valószínűleg szívritmuszavar okozott. Akkor vizsgálatokon esett át, majd rövid idő után hazamehetett.

Alain Delon a 2019-es cannes-i filmfesztiválon életműdíjat kapott, ám nem volt zökkenőmentes. A sajtótájékoztató egyenesen botrányba fulladt.

Könnyek közt vette át az életműdíjat Alain Delon, hiába tiltakoztak ellene a homofób kijelentései miatt

A 83 éves színész vasárnap este vette át a cannes-i filmfesztiválon az Arany Pálma-életműdíjat. A fotók alapján láthatóan teljesen meghatódva, a könnyeivel küszködve fogott bele köszönőbeszédébe. Alain Delon munkásságát azt követően ismerték el Európa első számú filmes eseményén, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozott a gesztus ellen.

Védekezésre kényszerült hétfői sajtótájékoztatóján Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója. Egy interneten megjelent petícióban azt kérték a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki “a rasszista, homofób és nőgyűlölő” Alain Delon színészt tiszteletbeli Arany Pálmával a kedden kezdődő seregszemlén.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból