A nyomozás még tart a Rust forgatásán történt baleset körülményeiről, azonban a fővilágosító egyértelműen Alec Baldwint és a fegyvermestert hibáztatja.

Pert indít ellenük

A Rust című film forgatásán október 21-én Alec Baldwin halálos balesetet okozott, amikor éles lőszerrel ellátott fegyverrel meglőtte Halyana Hutchinst. Még nem tisztázták, hogy cserélődhetett ki a vaktöltény, de a fegyvermester ügyvédje arra gondol, valaki szabotálni akarta a forgatást.

A rendezőasszisztens, aki odaadta Baldwinnak a fegyvert, felelősséget vállalt azért, hogy nem vette észre a hibát, azonban most újabb fejlemények vannak az ügyben. Serge Svetnoy, a film fővilágosítója, gondatlanság miatt beperelte Alec Baldwint, a producereket, a rendezőasszisztenst és a fegyvermestert is, számolt be a Variety.

A baleset részletei

Svetnoy hivatalos Facebook-oldalán írt a baleset után pár nappal, ahol kifejtette, mi is történt pontosan, illetve ő hogy élte meg. Az írta, élete leghangosabb dördülését hallotta és a végig kellett néznie, ahogy a golyó eltalálja az operatőrt és elvérzik. A fővilágosító is megsérült, de komolyabb az az érzelmi stressz, amit kollégája és barátja halála miatt szendvedett el.

A feljelentésben leírja, hogy ijesztő süvítést érzett a jobboldalán és puskapor szállt a levegőben, majd észrevette, hogy Hutchins a törzséhez kap. Svetnoy a hátát tartva segítette a földre és érezte, egyre nedvesebb lesz a keze a vértől. Ezután érkeztek meg a mentők, akik megvizsgálták a sebet.

Amellett, hogy kezei között haldokolt Hutchins, az a tudat, hogy centikre tőle száguldott el a golyó, sokkos állapotba kerítette a világosítót.

Hollywood neves operatőrei az eset után összefogtak és beadtak egy nyilatkozatot arról, hogy filmforgatásokon be kéne tiltani a fegyverhasználatot. Alec Baldwin pedig Twitter-oldalára írta: minden olyan forgatásra, ahol bármilyen típusú fegyvert alkalmaznak, rendőri felügyeletre lenne szükség.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet