A Rust forgatásán történtekből okulva Alec Baldwin szerint rendőrök felügyeletére lenne szükség.

Twitter-oldalára posztolta az ötletet

Alec Baldwin legújabb filmjének, a Rustnak forgatásán októberben halálos balesetet okozott. Halyna Hutchinst, a film operatőrét lőtte meg egy éles lőszerrel megtöltött kellékfegyverrel.

Azután, hogy kétszáz operatőr petíciót nyújtott be a fegyverek betiltásáról filmforgatásokon, Baldwin is felvetett egy biztonságot elősegítő ötletet. A színész Twitter-oldalára írta ki, hogy legyen szó igazi vagy hamis fegyverről, a produkciónak gondoskodnia kellene rendőri felügyeletről. A bejegyzés azóta nem elérhető, a Guardiannek azonban még sikerült elcsípnie a posztot.

Kapcsolódó cikk

Hogy került éles töltény a fegyverbe?

Még bizonytalan, hogy kerülhetett éles lőfegyver abba a kellékes dobozba, amiből a rendezőasszisztens adta oda Baldwinnak a pisztolyt. Azonban akadnak elméletek a történteket illetően.

Bár a rendezőasszisztens, Dave Halls, már vállalta a felelősséget hibájáért, a fegyvermester ügyvédjét nem hagyja nyugodni a dolog. Szerinte valaki fejetlenséget akart okozni a forgatáson, ezért kicserélte a vaktöltényt a teljesen ugyanolyan külsejű élesre. Ez azonban még nincs bizonyítva.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet