Egyéb Alföldi Róberték 50. alkalommal játsszák a Vaknyugatot

Alföldi Róberték 50. alkalommal játsszák a Vaknyugatot

Promóció
Promóció
- Advertisement -

Ötvenedik alkalommal játsszák november 19-én délután Martin McDonagh Vaknyugat című darabját Gothár Péter rendezésében az Átriumban. A Kultúrbrigád és a budai színház saját és közös bemutatóként egyaránt első produkciója négy éve folyamatosan műsoron van, Alföldi Róbert, Ficza István, Rétfalvi Tamás és Mészáros Piroska szereplésével.

Martin McDonagh kortárs ír-angol szerző feketekomédiája egy testvérháború történetét meséli el. Az ír semmi közepén élő Coleman és Valene egymás bosszantásával tengeti életét, a legváltozatosabb lelki és fizikai gyötrelmeket okozva egymásnak. Egy napon a faluban szokványosnak tekinthető brutalitás enyhítésén tulajdonképpen minden eredmény nélkül fáradozó pap, Welsh atya, amikor megtudja, hogy az egymást infantilis módon terrorizáló testvérek apja sem baleset, hanem gyilkosság áldozata lett, úgy dönt: az életét adja a fivérek kibékítéséért. Az 1997-ben született darab – a Daily Telegraph kritikusának értékelése szerint – egyszerre nevettet és zsigerileg érinti meg a közönséget.

Két évvel ezelőtti előadás kapcsán készült trailer:

A Vaknyugat szereplőinek sorsa átélhető, magyar történet akkor is, ha az ő életük más országban alakult drámává. McDonagh elszigetelődött emberekről szóló ironikus jellem-formái a magyar színházi választékban hiánypótló darabok

– mondta Gothár Péter, aki először 2004-ben rendezte a darabot a Pesti Színházban. A 2012-es bemutató előzménye egy 2010-es színművészeti egyetemi vizsga, amelyben Ficza István és Rétfalvi Tamás a darab néhány jelenetét eljátszva először öltötte magára Coleman és Valene alakját.

A testvéreket játszó két színész 2013-ban a Vidor Fesztiválon a legjobb férfi színész Arlecchino-díját kapta, a rendező pedig a legjobb rendezésért járó Capitano-díjat vihette haza. Az előadás ugyancsak 2013-ban nyerte el a szegedi független színházi fesztiválon, a THEALTERen a legnagyobb érdeklődést kiváltott produkciónak járó közönségdíjat. Az előadást e fesztiválok mellett meghívta többek között a Budaörsi Latinovits Színház, az Aradi Kamaraszínház és a Kőszegi Várszínház is. Az előadás – ahogyan a Kultúrbrigád valamennyi produkciója – valóban független, magánfinanszírozásból született előadás, vagyis minden állami támogatás nélkül jött létre.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – november – 19. – 14:30-17 óra

Helyszín: Átrium

Jegyár: 2. 800 – 3. 600 HUF között

Jegyfoglalás: ITT

Kép forrása: Az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3